23948sdkhjf

Produktutvecklare inom bioanalys till Mercodia AB - Uppsala

Mercodia är ett biotech-företag i forskningens framkant och en ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa ELISA-kit specialiserade på området för metaboliska sjukdomar. Företaget söker nu en produktutvecklare till FoU-enheten för att arbeta med företagets uppdragstjänster samt bidra till utvecklingen av denna verksamhet. Du erbjuds en spännande och varierad tjänst på ett företag som strävar efter att ge alla anställda utmanade och stimulerande uppgifter samt en delad entusiasm i arbetet mot gemensamma mål.

I tjä nsten arbetar du med metodutveckling inom företagets uppdragstjä nster. Du planerar genomfö r och rapporterar de olika arbetsmomenten, vilka syftar till att utveckla och implementera bioanalytiska metoder inom exempelvis pharmakokinetik-, biomarkö r- eller immunogenicitetsanalyser. Du arbetar sjä lv med att identifiera, utvä rdera, utveckla och validera metoder. Arbetet sker i enlighet med regulatoriska riktlinjer frå n bl.a. FDA och EMA. I rollen bidrar du även i offertarbete och tidsplanering mot externa bestä llare. Utöver arbetet med företagets uppdragstjä nster kommer du även delta i produktutvecklingsarbete avseende företagets övriga produktportfö lj inom immunoassays. Arbetet innefattar planering, utförande samt rapportering av monoklonalframställningsprojekt, fö rstudier och utvecklingsprojektens olika faser.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen inom biokemi, bioteknik, biomedicin eller motsvarande. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet från relevant bransch och det är önskvärt att du har arbetat med läkemedelsutveckling eller bioanalyls inom farma-, CRO- eller IVD-industri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att handleda t.ex. examensarbetare eller laboranter, och besitter du kunskap inom immonogenicitet är detta meriterande. Du har känsla för layout och språk med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är van att hålla presentationer och kan uttrycka dig på ett tydligt och informativt sätt. Rollen kräver engagemang och ett eget driv i självständigt arbete, samt mål- och kundfokusering där du agerar på ett serviceinriktat och leveranssäkert sätt. Du är ansvars- och initiativtagande där fokus ligger på att slutföra arbetsuppgifterna inom givna tidsramar. Vidare är du strukturerad, kvalitetsmedveten och har god sammarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Mercodia AB grundades i Uppsala 1991 och är idag en internationellt ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa immunoassays. Företaget är specialiserat på produkter för grund- och klinisk forskning inom områdena diabetes, fetma och hjärt-kärlsjukdom. Mercodia utför även tjänster inom bioanalys, uppdragsutveckling samt uppdragsproduktion. Från sitt huvudkontor i Uppsala, samt dotterbolag i USA och Frankrike, förser Mercodia den inhemska och internationella marknaden med sina produkter och tjänster, där 90% går på export till ca 100 länder. www.mercodia.com .

Uppdragsgivare: Mercodia AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid, 6 mån provanställning

Sista ansö kningsdag: 25 januari

För information: I den här rekryteringen samarbetar Mercodia AB med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094