23948sdkhjf

Stråldosbolag till börsen

Börsaktuella Scandidos utvecklar system för kvalitetssäkring av strålterapibehandlingar. Med nya ägare och nytt kapital i ryggen ska bolaget bredda produktportföljen.
Uppsalabolaget Scandidos tog på fredagsmorgonen steget ut på börsen. Till en aktiekurs på 15:90 kronor aktien noterades bolaget på Nasdaq OMX tillväxtlista First North.

Scandidos utvecklar och säljer system för att säkra kvaliteten på strålbehandlingar av cancer. Systemen erbjuder lösningar för mätning, dosering och optimering av stråldoser.

Inför noteringen gjorde Scandidos en nyemission som innebar att bolaget fick 2 000 nya aktieägare, både privata och institutionella sådana. Emissionen övertecknades sex gånger och gav bolaget kapitaltillskott på drygt 21 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att genomföra bolagets tillväxtstrategi.

- Scandidos befinner sig i ett intressant läge där vi under året lanserar två nya produkter som väsentligt breddar vår produktportfölj och stärker våra tillväxtmöjligheter. Vår målsättning är att etablera Scandidos som den ledande aktören inom kvalitetssäkring av modern strålterapi, säger Görgen Nilsson, vd och en av grundarna av Scandidos, i ett pressmeddelande.

Scandidos har huvudkontoret i Uppsala men har också kontor i Madison, USA och Beijing, Kina. Bolaget sysselsätter 24 personer enligt siffror från bolagets senaste bokslut.

Handeln i bolagets aktie har efter börsens öppning förhållit sig till utsatt kurs och har som mest gått upp till 17 kronor aktien. I skrivande stund säljs aktien till ett värde av 15,70 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078