23948sdkhjf

AstraZeneca och Merck ingår samarbetsavtal

AstraZeneca och Merck & Co Inc, känt under namnet MSD utanför USA och Canada, meddelar idag att de ingått ett globalt samarbetsavtal för Mercks orala WEE1 kinashämmare (MK-1775). Avtalet kommer att granskas enligt Hart-Scott Rodino Act och träder i kraft efter att väntetiden avslutats.
MK1775 utvärderas för närvarande i kliniska fas 2a-studier i kombination med standardbehandling hos patienter med vissa typer av äggstockscancer.

WEE1 hjälper till att reglera celldelningscykeln. WEE1 hämmaren MK-1775 är framtagen för att tvinga vissa tumörceller att dela sig utan att genomgå den normala reparationsprocessen av DNA, vilket leder till celldöd. Prekliniska resultat tyder på att kombinationen av MK-1775 och DNA skadeframkallande kemoterapi kan förstärka antitumöregenskaper, i jämförelse med enbart kemoterapi.

Enligt villkoren i avtalet kommer AstraZeneca göra en direktbetalning till Merck om 50 MUSD. Dessutom kommer Merck vara berättigad att erhålla framtida betalningar kopplade till utveckling och regulatoriska milstolpar, plus försäljningsrelaterade betalningar och royaltyintäkter. AstraZeneca kommer att ansvara för all framtida klinisk utveckling, tillverkning och marknadsföring.

”MK-1775 är ett starkt tillskott till AstraZenecas växande forskningsportfölj inom onkologi, som redan innehåller ett antal hämmare av mekanismer som reparerar DNA-skador, "säger Susan Galbraith, chef för AstraZenecas Oncology Innovative Medicines Unit. "Substansen har visat uppmuntrande kliniska data och vi har för avsikt att studera den i en rad cancertyper där det finns stora medicinska behov."

“Merck är engagerad i att omgående utveckla potentiellt meningsfulla behandlingsalternativ för patienter med cancer” säger Iain D. Dukes, senior vice president och head of licensing and external scientific affairs hos Merck. ”Vi är glada över att ingå detta avtal med AstraZeneca för att realisera potentialen hos MK-1775 samtidigt som vi fokuserar på att vidareutveckla våra onkologiprogram i sen fas, MK-3475 och vintafolide .

Avtalet kommer att granskas enligt Hart-Scott Rodino Act och träder i kraft efter att väntetiden avslutats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062