23948sdkhjf

Kroniska sjukdomar och en aktiv livsstil

Den 6 oktober kommer Johan Sileson från Ytterby Kungälv att vara en av 25 långdistanslöpare från världens alla hörn när Medtronic Global Heroes 2013 intar gatorna i Minneapolis–St. Paul för att tävla i maratonloppet Metronic Twin Cities Marathon i Minnesota, USA.


Var och en av dessa “Global Heroes-hjältar” har med hjälp av medicinsk teknik bekämpat ett livsförändrande hälsotillstånd för att kunna fortsätta med sin löparpassion. Tanken bakom Medtronic Global Heroes är att bevisa att kroniska sjukdomar inte måste innebära slutet på en aktiv livsstil.

Johan Silesons kampvilja för att fortsätta med sin löparpassion mot alla odds kan inspirera andra som ställs inför svåra livsavgörande hinder, så här säger han om sig själv: Jag är 48 år och frånskild med två barn. Sofia 20 år och Rebecca 15 år. Jag skadade min hand oktober 2000, jag skar mig på papper. Fick en massa infektioner osv: så min hand är förlamad och jag har fantomsmärtor i den. Det var sådana smärtor at jag sov inte en blund på ett och ett halft år, så jag hamnade i rullstol 2008 fram till min operation 2009 i 4 maj. När operationen med nervstimulatorn fungerade så började jag promenera och springa. Och har lyckats med at gå ner nästan 30 kg fantastiskt va. Har fortfarande mycket smärtor men kan hantera dem på ett bättre sett. Och det viktigaste av allt jag kan ju sova nu. Det här är bara lite av min resa som började 2000.

För åttonde året i rad firar Medtronic Global Heroes-programmet bedrifterna bland löpare som får hjälp av medicintekniska produkter för att behandla hjärtsjukdomar, diabetes, ryggsjukdomar och andra allvarliga hälsoproblem. I år kommer Global Heroes-deltagarna från tolv olika länder och är mellan 20 och 62 år gamla, och alla har de en gemensam passion ... löpning!

Besök www.medtronic.com/globalheroes om du vill se en fullständig deltagarlista för 2013 års upplaga av Medtronic Global Heroes eller få mer information om programmet.

Medtronic är ett ledande internationellt företag inom medicinsk teknik. Vi utvecklar medicintekniska produkter och behandlingar för att hjälpa patienter och förbättra deras livskvalitet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078