23948sdkhjf

Equalis investerar i ny produkt från CellaVision

Equalis investerar i CellaVisions nya produkt för extern kvalitetssäkring av laboratorieanalyser inom hematologi. Ordern omfattar en licens för 350 användare.
CellaVision har tecknat ett avtal med Equalis, den svenska organisationen för extern kvalitetssäkring av laboratorieundersökningar inom hälso- och sjukvården. Equalis har valt att investera i CellaVisions nya program för kvalitetssäkring av så kallade differentialräkningar av celler i blod och andra kroppsvätskor, CellaVision® Proficiency Software.

Under året införs produkten i Equalis kvalitetssäkringsprogram riktat till landets samtliga sjukhuslaboratorier inom Klinisk Kemi.

"Med CellaVision Proficiency Software når vi smidigt ut till våra deltagare i programmet för hematologi och kan erbjuda dem ett digitalt kontrollprogram som skapar förutsättningar för förbättrade kunskaper och mer standardiserade provsvar, säger Gunnar Nordin, VD och Medicinskt ansvarig på Equalis. "En av de stora fördelarna med programmet är, utöver att vi som kontrollorgan snabbt kan distribuera, bevaka och följa upp testerna on-line, att deltagarna efter avslutat test genast får feedback i form av värdefull statistik. Programmet är både ett testverktyg och en källa till ökade kunskaper."

CellaVision Proficiency Software är webbaserat och placerat på en molnserver, vilket betyder att det kan köras från vilken dator som helst utan programnedladdning. Att programmet ligger on-line innebär även att kvalitetsorganet lättare kan samla in och bygga upp en bank av intressanta patientfall utifrån sina egna preferenser. Programmet använder digitala bilder av vita och röda celler i blod och andra kroppsvätskor.

"Vid utformningen av programmet har vi haft som mål att göra kvalitetskontrollen mer lätthanterlig och effektiv och har haft både testorgan och utförare av test i åtanke. I jämförelse med en traditionell testmetod med blodutstryk på objektglas som övningspreparat är programvaran enkel att hantera, den tar ingen plats och alla granskare tittar och bedömer samma celler. Detta förenklar administration, utförande och uppföljning av tester, samt skapar förutsättningar för snabbare analyser med högre kvalitet", säger Emma Jacobsén, produktchef på CellaVision AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078