23948sdkhjf

Cambio tecknar 10-årsavtal med Princess Alexandra Hospital NHS Trust om nytt e-hälsosystem

Cambio Healthcare Systems har träffat ett avtal med brittiska Princess Alexandra Hospital NHS Trust om leverans av ett elektroniskt journalsystem och tekniskt stöd till detta under 10 år framåt.
På kort sikt innebär partnerskapet att Princess Alexandra Hospital NHS Trust:s (PAH) föråldrade system för patientjournaler (PAS) ersätts med Cambios avancerade e-hälsosystem Cambio COSMIC och att samtliga äldre patientuppgifter förs över till det nya systemet. Cambio COSMIC erbjuder inte bara ett beprövat och effektivt journalsystem utan också avancerade funktioner för kliniskt beslutsstöd.

På längre sikt kommer Cambio COSMIC att utgöra den flexibla plattform som PAH behöver för att nå sina högt ställda tekniska mål för det kommande decenniet. Så här sade Anthony Lundrigan, presschef vid PAH: "Vår ledningsgrupp och styrelse har lagt ned mycket tid och arbete på att ta fram en klok långsiktig IT-strategi som gör det möjligt för oss att åstadkomma de förändringar som framtiden kräver för en fortsatt höjning av vårdkvaliteten".

"För att vi skulle kunna förverkliga denna strategi sökte vi en leverantör som kan erbjuda en heltäckande plattform och ett långsiktigt partnerskap. Efter en noggrann genomgång av de alternativ som finns på marknaden valde vi Cambio – både för att de har beprövade lösningar som motsvarar våra kortsiktiga behov och för att de kan lova fortsatt stöd under den tioårsperiod som avtalet gäller."

Genom att Cambio COSMIC är modulärt uppbyggt har PAH kunnat komplettera startpaketet med de senaste framstegen inom tekniken för digital vårdavdelningsöversikt där man använder moderna pekskärmar och mobila applikationer. Längre fram kommer användningen av Cambio COSMIC att göra det möjligt för PAH att ta vara på kommande framsteg inom vårdteknologin genom att ansluta lämpliga moduler som motsvarar aktuella behov.

Systemet ger också utrymme för utbyggnad av verksamheten, exempelvis i form av öppenvård i samarbete med lokala allmänläkare.

Så här sade Philip May, UK Chef för Cambio i Storbritannien: "Detta mycket spännande partnerskap understryker inte bara att den offentliga sjukvården i Storbritannien behöver byta ut sina föråldrade system med mer kompetenta moderna system, utan visar också betydelsen av att se långsiktigt på förändringsarbetet inom en organisation".

"Vi anser att det krävs ett effektivt partnerskap mellan sjukvårdens huvudmän och deras leverantörer av tekniska lösningar för att mer betydande rationaliseringsvinster ska kunna göras inom sjukvården. Våra erfarenheter i Norden – där Cambio är marknadsledare – visar tydligt det stora värdet av sådana långsiktiga partnerskap."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062