23948sdkhjf

Alliansen och MP överens om vårdvalAlliansen och Miljöpartiet i Stockholms läns landsting är överens om framtiden för Vårdval Stockholm. De fyra allianspartierna har efter en tids förhandlingar med Miljöpartiet i Stockholms läns landsting enats om hur de vill utveckla Vårdval Stockholm. En blocköverskridande överenskommelse, för första gången, om vårdvalet i primärvården i Stockholm.

De fem partierna är överens om ett antal förändringar i det nuvarande systemet förändringar som bland annat innebär att mottagningarna ska få mer ersättning för kroniskt sjuka. En annan nyhet i uppgörelsen är att ersättningen höjs för förebyggande arbete samt att vårdcentralerna får stimulansbidrag för kompetensutveckling av sjuksköterskor och läkare.
Oppositionen har tidigare krävt att vårdcentraler i områden med låga inkomster och hög arbetslöshet skulle få högre ersättning. Däremot är alliansen och Miljöpartiet överens om att vårdcentralerna ska få extra ersättning för läkarutlåtande om hälsotillstånd till Försäkringskassan. Detta ska gynna mottagningar med många sjukskrivna patienter. Uppgörelsen innehåller inte någon del om socioekonomisk viktning.
Överenskommelsen i Stockholm hyllas av Vårdföretagarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078