23948sdkhjf

En ny aktiv självuppvärmande filt från Mölnlycke

Mölnlycke Health Care presenterar en ny, innovativ lösning för värmning av patienter
Mölnlycke Health Care, en av världens ledande leverantörer av kirurgiska produkter för engångsbruk, presenterar idag lanseringen av BARRIER® EasyWarm, en ny aktivt självuppvärmande filt som underlättar perioperativ värmning av patienter.

BARRIER EasyWarm är en innovativ och samtidigt lättanvänd produkt för värmning av patienter som nu introduceras på sjukhus. Filten är lätt att använda för både personal och patienter, eftersom den aktiveras vid kontakt med luft och därmed börjar värma upp sig själv så snart den öppnas och vecklas ut. Till skillnad från liknande produkter som redan finns på marknaden behövs ingen extra utrustning, och filten behåller temperaturen i upp till tio timmar. Den kan därmed användas för att värma patienten både före, under och efter operation.

En patients kärntemperatur sjunker normalt sett efter induktion av anestesi. Det innebär att perioperativ hypotermi är en vanlig biverkning vid kirurgiska ingrepp.1 Det leder i sin tur till negativa följder för patienten, såsom ökad risk för komplikationer, smärta och obehag, vilket innebär ökade behandlingskostnader.2,3 När infektionsrisken minimeras blir också inläggningstiden kortare. Förebyggande åtgärder som preoperativ värmning av patienten och aktiv värmning under operationen har visat sig ha goda effekter när det gäller att förhindra hypotermi.4

– En vanlig filt är inte särskilt effektiv och de temperaturreglerande produkter som idag används på sjukhusen är helt enkelt för komplicerade, säger Dr. Mark Kyker, M.D, amerikansk narkosläkare med inriktning på kardiologi och den som uppfann den aktivt självuppvärmande filten. Det här är den första verkligt lättanvända lösningen för perioperativ värmning.

En klinisk studie har genomförts i syfte att bedöma säkerheten och effektiviteten hos BARRIER EasyWarm vid förebyggande av hypotermi. Resultaten av studien visar att den intraoperativa temperaturen hölls på en stabil nivå i 2,5 timmar. Detta gällde alla de 68 patienter som deltog i studien.5 Vid induktion av anestesi registrerades en temperatursänkning på 0,6 °C, jämfört med den typiska sänkningen på 1–1,5 °C, vilket visar att BARRIER EasyWarm bidrar till att förebygga hypotermi. Dessutom upplevde patienterna en hög nivå av välbefinnande.

BARRIER EasyWarm filt kommer att finnas på de flesta europeiska marknader från och med andra kvartalet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08