23948sdkhjf

Polarcools kylmössa godkänd i Australien

Det Lundbaserade medicinteknikbolaget Polarcool, som utvecklar ett system för lindring av effekterna av hjärnskakning, har fått sin produkt godkänd för försäljning i Australien.

Polarcap, som nu marknadsgodkänts av Australian Register of Therapeutic Goods, är ett bärbart kylsystem med ett slags silikonbaserad hjälm, eller kylmössa, som ska dämpa effekterna av hjärnskakning.

Behandlingen ska ske direkt efter en diagnostiserad hjärnskakning, och målgruppen är i första hand idrottsutövare, främst inom ishockey, fotboll, rugby och handboll, men även andra sporter som boxning och amerikansk fotboll.

Eftersom Australien är ett land där många kontaktsporter utövas anses marknaden vara av särskilt intresse för Polarcool. Rugby och Australian rules football är exempel på populära idrotter som årligen drabbas av åtskilliga huvudskador och hjärnskakningar.

– Marknadsgodkännandet på den australiensiska marknaden är en mycket viktig milstolpe för Polarcools expansion och positivt för vårt kortsiktiga mål om att nå lönsamhet. Vi ser ett stort behov av akut behandling för idrottare som drabbas av hjärnskakning i Australien. Därför ser vi nu fram emot att slutföra den pågående processen med en distributör för att sedan påbörja etablering på denna attraktiva marknad, säger företagets vd Erik Andersson i ett pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078