23948sdkhjf

Klättrande rullstol och idrott på hjälpmedelsmässa

Rullstolar och hjälpmedel för diverse användningsområden och ändamål gick att testa och skåda på den nyligen avslutade mässan Hjultorget.

Medtech Magazine besökte hjälpmedelsmässan Hjultorget som gick av stapeln på Kistamässan tidigare i veckan.

En av utställarna på plats var Bano Life, som drog åt sig mycket uppmärksamhet med den elektriska rullstolen Scewo, som kan klättra i trappor. Eirik Frantzen på Bano Life demonstrerar hur rullstolen automatiskt känner av trappstegen och klättrar upp för stegen.

Wolturnus visade upp flera produkter, bland annat en rullstol med formbart ryggsystem, uppbyggt av justerbara celler som ger individuell anpassning. I videon nedan syns också Peter Andersson från hjälpmedelsbolaget Tendo, som visar upp exoskelettet Onegrip som assisterar användaren och greppa, hålla fast och släppa föremål. Han berättar att bolaget siktar på en CE-märkning av produkten till nästa vår.

Så här såg det ut på Hjultorget 2024.

Förutom flera andra hjälpmedelsbolag, var också många idrottsföreningar på plats. Rullstolscurlaren Anette Wilhelm visade sina färdigheter och organisationen Skota Hem var på plats för att förespråka parasegling. Flera besökare passade också på att testa elinnebandy.  

Nästa vecka arrangeras mässan Fokus Hjälpmedel i Malmö.

Artikeln är en del av vårt tema om WEBB-TV.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.532