23948sdkhjf

Elekta i samarbete med läkemedelsjätte om patientövervakning

Svenska Elekta inleder ett samarbete med det amerikanska läkemedelsbolaget MSD om digital övervakning av patienter med avancerad njurcellscancer.

Projektet bygger på Elektas Kaiku Health-lösning, en digital plattform för patientengagemang och rapporterad resultatövervakning.

Standardbehandlingen mot avancerad njurcellscancer är effektiv, men kräver snabb hantering av potentiella biverkningar för att bli så verkningsfull som möjligt.

Med stöd av MSD ska Elekta utveckla en digital modul som patienter kan använda för kontakt med vårdteamet och som ska ge en individuellt anpassad övervakning av patienterna och därmed snabb upptäckt av symtom.

Modulen ska valideras under 2024 i samarbete med flera cancerkliniker i Europa.

– Syftet med vårt initiativ är att ge ett strukturerat stöd för symtomhantering och patientövervakning, samtidigt som patienterna utbildas om sin sjukdom och behandling, säger Anish Patankar, SVP och Head of Business Line Software på Elekta, i ett pressmeddelande.

Plattformen Kaiku Health har utvecklats av det finländska bolaget med samma namn, som sedan 2020 är en del av Elekta.

Elekta har sedan tidigare partnerskap om symtomhantering i realtid med läkemedelsbolagen Novartis, Roche och Bristol Myers Squibb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078