23948sdkhjf

Abilia tar över norsk produkt för social interaktion hos äldre

Hjälpmedelsbolaget Abilia köper Kompany AS och utökar därmed sitt sortiment med en produkt för social interaktion för äldre.

Kompany, som är en spin-off från det norska företaget No Isolation, har tagit fram kommunikationsprodukten Komp. Det är ett system särskilt utvecklat för äldre som har problem med att använda pekskärmar, komma ihåg lösenord och sköta programuppdateringar.

Komp-appen ska kunna användas av familjemedlemmar för att på ett enkelt sätt kunna kommunicera med anhöriga genom videosamtal, meddelanden och bilder. Produkten är även tänkt som en enkel kommunikationskanal för omsorgsverksamhet och stödpersoner som ett komplement till fysiska besök.

– Vi har följt utvecklingen av Komp och sett dess genomslag på marknaden under covid då behovet av enkla produkter för social interaktion blev extremt tydligt. Vi är mycket glada att nu få in produkten i vår produktportfölj tillsammans med ett kompetent och drivet utvecklingsteam som accelererar Abilias förmåga att innovera för framtiden, säger Johan Tegstam, Chief Product Officer på Abilia, i ett pressmeddelande

Abilia, som är ett dotterbolag till Medcap, betalade en köpeskilling på 20 miljoner norska kronor för Kompany.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11