23948sdkhjf

Spermosens rekryterar vetenskaplig chef

Spermosens rekryterar Maria Liljander som ny Chief Scientific Officer. Hon efterträder Kushagr Punyani i början av maj.

– I takt med att vi bygger vidare på och utökar våra kliniska studier under de kommande månaderna går Spermosens in i en mycket spännande fas. Jag är glad att Maria kommer att ta över i ledningsgruppen och ta med sig den kritiska vetenskapliga expertis och ledarskapserfarenhet som kommer att bidra oerhört mycket till produktlivscykeln och organisationen, säger Kushagr Punyani, grundare till Spermosens och nuvarande Chief Scientific Officer (CSO), i ett pressmeddelande.

Han kommer fortsatt att vara styrelsemedlem i företaget medan Maria Liljander tar över som CSO. Hon kommer närmast från en tjänst som enhetschef för Arbets- och miljömedicin vid Region Skåne och har tidigare ansvarat för strategikoordination av Biobank Sverige. Hon har även erfarenhet som forskare inom reproduktionsforskning.

Lundabolaget Spermosens målsättning är att förbättra fertilitetsdiagnostik för män. Bolagets första patenterade produkt Juno-Checked ska vara till hjälp vid bedömningen av spermiers kvalitet. Detta ska den göra genom att mäta spermiers förmåga att binda till en äggcell.

– Det är med stor glädje jag tackat ja till denna position och ser verkligen fram mot att bli en del av företaget i sådan spännande tidpunkt, och kunna bidra till dess fortsatta tillväxt, säger Maria Liljander som tillträder den 2 maj som CSO. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078