23948sdkhjf

Nytt sparpaket vid Skånes universitetssjukhus – 640 tjänster ska bort

640, så många tjänster ska bort från Skånes universitetssjukhus. Detta efter att sjukhusets styrelse antog ett nytt sparpaket under onsdagen.

Ett miljardunderskott på Skånes universitetssjukhus är orsaken till ett nytt sparpaket som är avsedd att dra ner på personalkostnaderna. Neddragningen ska ske genom att inte anställa ny personal när någon slutar.

– Det låter otroligt mycket att dra ner 640 tjänster, men det är fullt möjligt med Sus storlek. Om rörligheten blir densamma i år kan vi anställa på två tredjedelar av vakanserna, en tredjedel kan inte återbesättas, säger Maria Berglund (KD), styrelseordförande för sjukhuset, till Sydsvenskan.

Björn Ekmehag, sjuhuschef på Skånes universitetssjukhus, är den som nu fått i uppdrag att utreda hur man ska minska personalkostnaderna med 470 miljoner kronor, genom att inte återbesätta personal. Beslutet förväntas ge effekt i höst, enligt Maria Berglund (KD).

Socialdemokraterna är kritiska till beslutet.

– Jag är väldigt bekymrad över hur situationen på sjukhuset blir, om man sätter det här i verket, säger Mattias Olsson (S), andre vice ordförande i styrelsen, till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109