23948sdkhjf

Innovationsmiljoner från EU till skånskt femtechbolag

Det svenska femtechbolaget Gedea Biotech får ta del av 2,5 miljoner euro – eller cirka 28 miljoner kronor – i EU-bidrag för den fortsatta utvecklingen av företagets antibiotikafria behandling av vaginala infektioner, Phyph.

Bidraget delas ut av European Innovation Council (EIC) Accelerator Programme, som stöder små och medelstora företag med inriktning på att utveckla och skala upp banbrytande innovationer.

– Att bli utvald i denna mycket konkurrenskraftiga EIC Accelerator-process är ännu ett bevis på betydelsen av kvinnohälsa och en kvalitetsstämpel för vårt arbete med att utveckla antibiotikafria behandlingsalternativ för vanliga infektioner hos kvinnor, säger Annette Säfholm, vd för Gedea, i ett pressmeddelande.

Lundbaserade Gedea ansökte om EIC-bidraget för att påskynda utvecklingen av sin första produkt Phyph genom klinisk validering och den regulatoriska processen, samt ta de första stegen mot marknadsintroduktion.

– Finansieringen kommer att stärka Gedea och möjliggöra stöd för våra "go-to-market"-insatser i alla delar av utvecklingen av Phyph, säger Annette Säfholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.267