23948sdkhjf

Trelleborg ökar fokus på medtech: “Nytt affärsområde etableras”

Trelleborgkoncernen etablerar nya affärsområdet, Medical Solutions. Den nya organisationen träder i kraft den 1 april 2024.

Affärsområdet kommer att utgöras av verksamheterna inom hälsovård & medicinteknik och inom affärsområdet Sealing Solutions samt det nyligen förvärvade bolaget Baron Group.

Affärsområdets huvudkontor kommer att ligga i Minneapolis, USA och ledas av Linda Muroski som idag är globalt ansvarig för Hälsovård & Medicinteknik såväl som verksamheten i Nord- och Sydamerika inom Trelleborg Sealing Solutions.

– Hälsovård- och medicintekniksegmentet har vuxit framgångsrikt inom koncernen under flera år. Vi har nu etablerat en plattform från vilken vi avser att fortsätta växa. Med det nyligen avtalade förvärvet av Baron Group och den kommande nya anläggningen i Costa Rica, kommer marknadssegmentet att representera en betydande del av koncernens försäljning. Linda Muroski, som under flera år ansvarat för Hälsovård & Medicinteknik inom Trelleborg Sealing Solutions, får ansvaret för affärsområdet och blir en del av koncernledningen, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg AB, i ett pressmeddelande.

Affärsområdet kommer initialt att ha en omsättning på cirka 3 600 miljoner kronor proforma på årsbasis, inklusive förvärvet av Baron Group. Verksamheten kommer att vara global och fördelad över fjorton produktionsanläggningar och fyra verktygs- och innovationscenter. Försäljning och produktion kommer att vara geografiskt störst i Nordamerika, följt av Asien och Europa.

Affärsområdet Industrial Solutions kommer inte påverkas av den nya koncernstrukturen, uppger koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078