23948sdkhjf

Uppsalabolag säljer del av verksamhet till Raysearch

Uppsalabaserade Pharmacolog säljer en del av sin verksamhet till medtech-bolaget Raysearch Laboratories. Förvärvet uppgår till 8,5 miljoner kronor och avser bolagets produktlinje Druglog.

I början av hösten införde Uppsalabolaget ett sparprogram med syftet att minska kostnaderna. Men åtgärderna ansågs inte räcka till. Kort därefter meddelade bolagets styrelse att det bästa sättet att bevara värde för aktieägarna var att sälja delar eller hela verksamheten, vilket Medtech Magazine tidigare rapporterat.

Nu har Raysearch Laboratories förvärvat en del av verksamheten i en affär på totalt 8,5 miljoner kronor. I och med förvärvet får Raysearch äganderätten till Pharmacologs produkt Druglog. Produkten är utvecklad för att, i injicerbara läkemedel, verifiera identiteten och koncentrationen.

– En betydande milstolpe har uppnåtts med denna inkråmsaffär och jag är mycket glad över att i RaySearch ha funnit en pålitlig och kompetent partner som vill fortsätta vår produktlinje Druglog. Jag och mina kollegor ser fram emot att fortsätta detta arbete som anställda på Raysearch, säger Lars Gusch, vd för Pharmacolog, i ett pressmeddelande. 

Bolaget är fortfarande i diskussioner om avyttring av hela eller delar av den resterande verksamheten, uppger Pharmacolog.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094