23948sdkhjf

De prisas för ett sluttande dricksglas och en traumaväska

Undersköterskan Josefine Caesar och sjuksköterskestudenten Stefan Krantz är svenska vinnare av det internationella priset Queen Silvia Nursing Awards.

Queen Silvia Nursing Awards delas varje år ut till sjuksköterskor, undersköterskor och studenter inom dessa två yrken. Prisets syfte är att främja bland annat innovation, speciellt inom äldrevården.

I år har bland annat representanter från Svensk sjuksköterskeförening, Bioarctic och Vårdförbundet varit med och valt ut vinnarna.

Ett sluttande dricksglas är idén som Josefine Caesar prisas för. Idén är att glaset ska hjälpa personer med begränsad rörelseförmåga.

”Josefines idé överensstämmer med Queen Silvia Nursing Awards huvudetos - empati, omvårdnad, stöd och att höja livskvaliteten för äldre och personer med kognitiv nedsättning” skriver juryn i sin motivering.

Stefan Krantz vinner för sin idé om en traumaväska. Väskan ska erbjuda ett systematiskt sätt att hantera akuta vårdsituationer. Bland annat föreslår han att väskan skulle kunna innehålla specifika verktyg för att hantera patienter med demens. Exempel på saker väskan föreslås innehålla är en filt och hörselskydd för att dämpa eventuellt brus som kan orsaka förvirring hos patienterna.

I och med priset tilldelas både Josefine Caesar och Stefan Krantz 60 000 kronor vardera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093