23948sdkhjf

Företag inom trygghetslarm avvecklas – personalen sägs upp

Addlife avvecklar dotterbolaget Camanio och dess projekt inom trygghetslarm. Samtliga anställda har varslats om uppsägning.

Beslutet kommer efter en utvärdering av Camanios utvecklingsprojekt inom trygghetslarm, som enligt Addlife har inneburit en årlig kostnad på cirka 50 miljoner kronor och en årlig negativ effekt på kassaflödet på cirka 80 miljoner, enligt ett pressmeddelande.

Addlife förvärvade Camanio i december 2021, men företaget har inte utvecklats som de nya ägarna önskat. Vid årsskiftet slutade Camanio att tillhandahålla sin lösning för egenmonitorering inom hälso- och sjukvård, Camanio Health, och nu kommer alltså beskedet att hela företaget avvecklas.

Addlife har inlett förhandlingar med facket om den planerade avvecklingen, som alltså berör alla anställda på Camanio. År 2022 hade företag 24 anställda, enligt årsredovisningen.

Addlife uppger i pressmeddelandet att man kommer att säkerställa att de kunder som idag använder Camanios system får fortsatt support och funktionalitet under avvecklingsperioden, och se till att de erbjuds alternativa lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08