23948sdkhjf

Smartcella värvar från Millipore Sigma

Biotech- och medtechbolaget Smartcella har utsett Nina Bauer till ny Chief Business Officer och Head of Smartwise.

Nina Bauer kommer närmast från Millipore Sigma, där hon hade positionen som Global Head of Commercial, Viral Vector and Biologics CDMO. Tidigare har hon haft olika roller på bland annat Flo Design Sonics, Lonza och Cell and Gene Therapy Catapult.

I bagaget har hon en masterexamen i neurovetenskap från Stony Brook, USA, en PhD i neurovetenskap från Carl von Ossietzky University i Oldenburg, Tyskland, samt en master i företagsekonomi från University of Edinburgh i Skottland.

– När vi nu tar nästa steg på Smartcellas tillväxt- och expansionsresa kommer Nina att vara oundgänglig när det gäller att driva vår affärsutveckling framåt, säger företagets vd Niklas Prager i ett pressmeddelande.

Smartcella, med huvudkontor i Tullinge söder om Stockholm, har tre olika affärsområden: Smartvice som utvecklar en mikrokateter som levererar substanser till svåråtkomliga organ med endovaskulär teknik, Procella som i samarbete med Astra Zeneca utvecklar en stamcellsterapi för reparation av hjärtat efter infarkt, samt Smartcella Solutions som utvecklar mRNA-baserade terapier.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083