23948sdkhjf

Han är Årets AI-svensk

För sitt arbete med AI inom sjukvården belönas nu Max Gordon av branschorganisationen Tech Sverige. Han får organisationens pris Årets AI svensk.

– Max Gordon är en pionjär vars insatser banar väg för nya innovationer och användning av AI för att förbättra människors liv och har potential att revolutionera sjukvården i såväl Sverige som globalt. Han är med sin kunskap, passion och nyfikenhet en sann förebild och hans arbete bidrar till verklig förändring, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på Tech Sverige och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

Max Gordon är överläkare vid Danderyds sjukhus och verksamhetschef på innovationslaboratriet Clinical AI Research (CAIR-lab). Laboratoriet bedriver klinisk AI-forskning med ett fokus på användning av AI inom sjukvården och samarbetar med bland annat Karolinska institutet och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).

Verksamheten har bland annat arbetat fram ett AI-program som idag används på Danderyds sjukhus för att bedöma frakturer och att föreslå behandling.

Nu prisas han för sina insatser inom området.

”Han har genom forskning och idogt arbete infört AI-lösningar i sjukvården för att förbättra bedömning och behandling av patienter med framgångsrika resultat. Däribland utvecklat AI som nu blivit lika skicklig som en ortoped på att identifiera frakturer. Hans arbete möjliggör att patienter kan få både snabbare och bättre vård”, lyder en del av motiveringen till priset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094