23948sdkhjf

Erik Gatenholm slutar som vd – här är hans efterträdare på Bico

Erik Gatenholm lämnar rollen som vd och koncernchef för biokonvergensbolaget Bico, som han var med och grundade. Han efterträds av Maria Forss, som närmast kommer från Vitrolife.

"Efter 8 otroliga år har jag bestämt mig för att lämna över ledarskapet på Bico till någon som jag tror kommer att ta detta fantastiska företag till nästa nivå", skriver Erik Gatenholm på Linkedin.

Beskedet om vd-bytet kom inför bolagets delårsrapport som presenterades på tisdagen. I en vd-kommentar till rapporten framhåller Erik Gatenholm att bolaget nu behöver en ledning med "gedigen erfarenhet av förändringsprocesser och integrationsarbete för att optimera och accelerera en framgångsrik förändring".

"Det är därför som jag tillsammans med styrelsen har konkluderat att det är rätt timing för en ny vd och koncernchef", skriver han.

Efterträdaren Maria Forss har erfarenhet från ledande positioner på bland annat Astra Zeneca och Vitrolife, där hon senast haft en roll som ansvarig för affärsområdet Consumables.

– Hon har gedigna ledaregenskaper och erfarenhet inom life science. Detta kommer bidra till Bicos tydliga fokus under vår fortsatta utvecklingsresa och skapa aktieägarvärde, säger Rolf Classon, styrelseordförande för Bico Group, i ett pressmeddelande.

Maria Forss tillträder senast den 27 november. Tills dess kvarstår Erik Gatenholm i sin nuvarande roll för att underlätta en smidig övergång. Som största aktieägare i Bico kommer han också att fortsätta som styrelseledamot i bolaget.

I delårsrapporten för andra kvartalet redovisade Bico en något ökad omsättning, medan rörelseresultat landade på minus 955,5 miljoner kronor, ett belopp som är belastad av goodwill-nedskrivningar på 768,4 miljoner.

Vid 11-tiden på tisdagen hade företagets aktie backat med drygt 3 procent, vilket gör att den totala nedgången hittills i år är närmare 65 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079