23948sdkhjf

Karolinska inför anställningsstopp för administrativ personal

Karolinska universitetssjukhuset inför anställningsstopp inom administrationen. Bakgrunden är ett underskott på 300 miljoner kronor under årets första kvartal.

Anställningsstoppet för administrativ personal gäller tills vidare från den 1 maj och beskrivs av sjukhuset som ett sätt att möta ökade kostnader och samtidigt värna vården.

– Detta ger oss möjligheter att bromsa kostnaderna samtidigt som vi säkerställer minimal påverkan för patienterna, säger sjukhusdirektören Björn Zoëga i ett pressmeddelande.

Karolinska universitetssjukhuset har gjort ekonomiska överskott de tre senaste åren, och i fjol gick man plus med 18 miljoner, med en total omsättning på cirka 25 miljarder. Under innevarande års första tre månader gick sjukhuset däremot med ett underskott på 300 miljoner kronor.

– När ekonomin i omvärlden försämras är det viktigt att vi reagerar snabbt och vidtar de åtgärder som krävs för att våra patienter fortsatt ska få bästa möjliga vård i rätt tid, säger Björn Zoëga.

Antalet administrativa medarbetare på Karolinska universitetssjukhuset uppgick i mars 2023 till 1 287 personer, av totalt cirka 15 800 anställda på sjukhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11