23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Strategiskt samarbete gör borrning till en barnlek

| Medlemsnyhet | Företag Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

SSAB i Oxelösund - Granlund Tools - Oerlikon Balzers. Ett samarbete för att kunna erbjuda allt mer produktionsekonomiska lösningar för de som bearbetar Hardox®.

SSAB som har rykte om sig att erbjuda slitplåtar för de allra mest krävande behoven i exempelvis gruvmiljö, har sedan länge provat ut lämpliga verktyg med tillförlitliga skärdata i sitt bearbetningslabb. Joachim Persson är specialist på att utföra bearbetningstester och utbildningar för att hjälpa SSAB:s kunder till en god produktionsekonomi.

Vid utvecklingen av deras senaste ”värsting” Hardox® Extreme, visade bearbetningstesterna att det inte var lätt att få önskad borrekonomi med de gamla beprövade recepten. Detta visste Stanley Persson på Granlund Tools och hans idé om att utveckla ett unikt borr för bearbetning av just detta stål lade grunden till ett öppenhjärtligt och givande trepartssamarbete.

Med resultatet av ett omsorgsfullt val av HM-substrat samt en metodisk utveckling av en fungerande geometrisk utformning var Granlund Tools redo att gå vidare till nästa steg i utvecklingen. Med ett väl fungerande borr som grund kontaktades Bertil Angebrand från Oerlikon Balzers för att göra en sista trimning av verktyget. Denna trimning bestod i att yt- och egg-optimera verktyget och slutligen konservera lösningen med ett högpresterande skikt .

Detta borr testades sedan i Granlunds bearbetningslabb och hos SSAB utfördes testerna av deras expert på skärande bearbetning (med lång erfarenhet av just Hardox® slitplåt) Joachim Persson. Testet avslutades med gott resultat efter 274 hål trots väsentligt högre skärdata. Vill Du se resultatet, med 150 % förbättrad produktivitet, klicka här för att läsa vårt nyhetsbrev..

Slutresultatet blev en ny stjärna på borr-himlen som fått namnet THUNDER och som finns lagerlagd i dim. Ø10-30mm hos Granlund Tools i Eskilstuna för Dig som borrar i Hardox® världen över. Därutöver har även de verktygsmakare som borrar i härdade kallarbetsstål upptäckt nya möjligheter med samma borr.

Medlemsnyhet

Företag
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Gesällvägen 6
145 63 Norsborg
Sverige
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Sänd till en kollega

0.094