23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Key2Compliance tar över anrik steriliserings-utbildning

Kursen Sterilization of Medical Devices har funnits i över 30 år, och har examinerat hundratals personer. Nu tar Key2Compliance över kursen, som är den enda i sitt slag inom EU. – Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda den här unika och väldigt framgångsrika kursen, säger Åse Ek på Key2Compliance.

Om man ska arbeta med auditering av steriliserings-processer inom segmentet medical device, anses det av många obligatoriskt att genomgå kursen Sterilization of Medical Devices. Den togs fram som en del av en universitetskurs på University of Manchester i början på nittiotalet, men gjordes senare om till en öppen, fristående kurs. Sedan 2010 har den drivits av konsultföretaget Preventia – men nu har Key2Compliance förvärvat kursen.

– Jag blev mycket glad när Anette Sjögren från Preventia kontaktade mig och frågade om vi ville överta ansvaret för kursen. Det är ett hedersbetyg att hon vände sig till oss. Sterilization of Medical Devices används av såväl industri, myndigheter och anmälda organ för att utbilda sina egna inspektörer och auditörer och vi är oerhört glada över att nu kunna erbjuda den här unika kursen, säger Åse Ek, Senior Consultant och Trainer på Key2Compliance.

Kursen är den enda i sitt slag i EU, vilket ger Key2Compliance en ännu starkare ställning på marknaden för utbildning inom segmentet medical device. Sedan Preventia började erbjuda kursen för cirka tretton år sedan, har hundratals elever examinerats.

– Jag kände att det var dags för någon annan att driva den här viktiga kursen vidare och det var därför jag vände mig till Key2Compliance. Det känns väldigt bra att det är just de som tar över Sterilization of Medical Devices. De har ett grundmurat gott rykte i branschen och den här kursen är ett bra komplement till deras befintliga erbjudande vad gäller utbildning och träning, säger Anette Sjögren, VD och ägare till Preventia.

Anette Sjögren stöttar överlämnandet och kommer under en övergångsperiod fungera som lärare på vissa delar av kursen. Redan nu har ett flertal personer anmält sig till höstens kurs, som börjar den 20 november, med deltagare från industri, myndigheter och certifieringsorgan, i bland annat USA, EU, och Asien. Kursen pågår i fem dagar, och äger rum i Köpenhamn.

Key2Compliance har utöver kursen i Sterilization of Medical Devices ett brett utbud av utbildningar inom medical device, IVD, pharma och kombinationsprodukter. Sammanlagt erbjuder man cirka 60 kurser, bara under hösten 2023.

Om Key2Compliance
Key2Compliance erbjuder fullständiga och optimerade lösningar inom regulatorisk compliance. Key2Compliance är en fullservicepartner som erbjuder rådgivning och utbildning för medical device, in vitro-diagnostik och pharma. Key2Compliance kompetensområden är medical device QA, pharma QA, klinisk utveckling (CRO), biologisk säkerhet, regulatoriska frågor samt utbildningar och kurser. Key2Compliance uppgift är att göra det komplexa enklare och att hjälpa företag att tolka och implementera reglerna effektivt, samtidigt som de utvecklar en långsiktigt hållbar verksamhet.
www.key2compliance.com

For more information, please contact:
Åse Ek
Senior Consultant & Trainer
+46 (0)70 561 0186
ase.ek@key2compliance.com

Key2Compliance AB
Skeppsbron 44
131 28 Stockholm
Stockholms stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031