23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Busch donerar 100 000 euro

Människor på flykt, förstörda städer, skadade sjukhus och knappt några möjligheter att ta hand om de skadade: Tyska Röda Korset har inlett ett biståndsprojekt för att så snabbt som möjligt agera på den förödande situationen i Ukraina

Busch Vacuum Solutions stöder de humanitära insatserna för att hjälpa de människor som direkt påverkas av den nuvarande situationen i Ukraina med en donation på 100 000 euro.

För kriget i Ukraina inrättar tyska Röda Korset tillsammans med Ukrainska och polska Röda Korset en försörjningslinje för att möjliggöra snabba leverans av hjälpsändningar till Ukraina. Bland annat kommer hygienpaket, första hjälpen-kit, Powerbanks och tusentals fältsängar och filtar att levereras till Polen och därifrån vidare till Ukraina. Tyska Röda Korset i förbereder sig för att skicka ett fältsjukhus och stödja Ukrainska Röda Korset med första hjälpen, sårvård och evakueringar.

Delägaren Kaya Busch: "Vi har beslutat att skänka 100 000 euro till tyska Röda Korset som humanitärt bistånd till Ukraina. En snabb och välorganiserade leverans till civilbefolkningen har högsta prioritet i denna fruktansvärda nödsituation. Vi tror att tyska Röda Korset kan göra mycket för folket, tack vare bra utrustning och närheten till konflikten."

Busch har stöttat det viktiga arbetet i tyska Röda Korset under många år.  Sällan har ett direkt och framför allt ekonomiskt stöd varit så viktigt som under de senaste veckorna. De anställda på Busch-företag runt om i världen visar också sin solidaritet och stöder människor i nöd. Försäljningsföretaget i Polen samlar in matdonationer, varma kläder, sovsäckar och filtar och tar dem direkt till den polsk-ukrainska gränsen. Ukrainska kollegor har arbetat på Busch i Tjeckien i många år. Företaget stöder de anställda i att ta emot familjemedlemmar som har flytt och ger inte enbart ekonomiskt stöd här, utan samlar också in brådskande donationer.

Busch har också stoppat alla leveranser av produkter till Ryssland tills vidare.

 

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

PT
Patrik Thorin
Utesäljare
patrik.thorin@busch.se

Sänd till en kollega

0.063