23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

GHP går framåt inom digitalisering

| Medlemsnyhet | Företag ExorLive AS

Sjukvårdskoncernen GHP er en aktiv användare av ExorLive Go. Bara under de senaste sex månaderna har flera tusen laddat ner träningsappen.

– Våra kliniker fokuserar på kvalitet, kontinuitet och effektivitet. Vår övertygelse är att detta växer ur en hög grad av specialisering. Vi tror helt enkelt på att ju mer du gör något, desto bättre blir resultatet. Det gäller också våra leverantörer. Därför är det naturligt att samarbeta med ExorLive, som är specialist på att förmedla träning digitalt, säger affärsområdrådechef Ludvig Dalemar på GHP.

Fysioterapeut Johan Steinwall på GHP förklarar appens snabba spridning med digital mognad i organisationen. GHP hade tidigare en app från en annan leverantör och är van vid digital kommunikation.

- Alla våra nya patienter introduceras för Go-appen. Vi har det som en rutin att lägga in ett träningsprogram i början av patientförloppet, säger Steinwall.

Med egen design
GHP är en svensk sjukvårdskoncern som bedriver både öppen och slutenvård i Norden och i Mellanöstern. I Norden driver GHP 20 st specialistvårdskliniker där varje klinik är fokuserad på patienter med problem inom ett av följande områden; rörelseapparaten, ryggen, övervikt, hjärtat, mage och tarm samt neurologiska, proktologiska och urologiska besvär. Vidare driver GHP kliniker för specialisttandvård och idrottsmedicin.

I Maj lanserade GHP en ny app där ExorLive Go är integrerat i GHP:s system.

- Det är viktigt för vår profil och marknadsföring att träningsprogrammen kommer med våra färger och vår logotyp, säger Steinwall.

Han berättar att patienter uppskattar att appen är enkel att använda. Annars varierar det med ålder och hälsa vilka träningsprogram de är mest intresserade av. Detsamma gäller vilken form de vill ha programmen i - antingen digitalt på sin mobil eller surfplatta, eller via utskrift samt PDF.

- Jag uppskattar också att ExorLive är lätt att använda och jag är imponerad av den gedigna banken med övningar, både i antal och kvalitet, säger han.

Digital träningsdagbok
Johan Steinwall säger att det varierar hur aktivt patienter använder statistikfunktionen.

- Vissa är mycket noga med att logga alla aktiviteter och använder ExorLive Go som en ordentlig träningsdagbok. För oss terapeuter är det mycket användbart att följa patienternas utveckling och anpassa träningen längs vägen.

På koncernnivå ses den övergripande statistiken för att säkerställa kvaliteten på aktiviteterna i GHP och för att utveckla vårdkedjorna.

GHP använder BankID för att logga in i appen. Det ger säkerhet för både GHP och patienten. Dessutom är Bank ID en flexibel lösning som är lika enkel som traditionella lösenord.

- Jag måste också lyfta fram det stöd vi har fått från ExorLive på vägen. De har varit mycket lyhörda för möjliga förbättringar av appen. Jag känner att vi har ingått ett samarbetsprojekt lika mycket som vi har köpt en produkt, säger Steinwall.

Medlemsnyhet

Företag
ExorLive AS

Hovfaret 4
0275 Oslo
Norge

Sänd till en kollega

0.062