23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Professionella glasrör motstår kemi och värme

Från fabriker som vill övervaka kemisk produktion eller har en produktion där det är nödvändigt att använda hårda rengöringsmedel, till små antikvariska bensinmacker, används borosilikatglasrör.

Man skulle inte tro det, men glasrör används på många ställen i näringslivet. På Mirit Glas levererar vi glasrör för båda järnvägarna, där det används i både moderna och veteranlokomotiv, och till bryggerier och processföretag. De glasrör vi levererar är till största delen borosilikatglasrör, även kända som Duran-rör, eftersom denna typ av glasrör är robust mot både kemikalier och temperaturstegringar.

I industrin behöver du glaset för att inte gå sönder om det utsätts för värmefluktuationer eller kemikalier. Just av denna anledning faller valet ofta på borosilikatglas. Som en typ av glas motstår det de flesta syror och tål både höga och låga temperaturer. I teorin kan borosilikatglas användas i temperaturer från minus 192 grader till upp till 500 grader. I praktiken beror det emellertid på ett antal andra faktorer och på vilken typ av borosilikatglas som används. Om du behöver glas som utsätts för mer än 400 grader växlar du ofta till andra typer av glas, till exempel keramiskt glas.

Borosilikatglas kan kanske beskrivas som en branschinriktad typ av glas. Det skapades i slutet av 1800-talet av den tyska glaspionjären Otto Schott, som i samarbete med Ernst Abbe och Carl Zeiss skapade grunden för den moderna glasindustrin. Schott uppfann borosilikatglaset för användning i laboratorier och för medicinska ändamål. Den marknadsfördes under namnet Duran, som också används idag. Vid den tiden var det också känt som Jenaglas, efter den tyska staden Jena, där både Schott-glasfabrikerna och Zeiss -fabrikerna grundades.

Läs mer om duranglas och borosilikatglas

Mirit Glas A/S
Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 DK-Herlev
Herlev Kommune
Danmark
VAT nummer: DK31170508
P nummer: 1003055807

Kontaktperson

JSH
Johan Stenfeldt Hansen
post@mirit.dk

Sänd till en kollega

0.033