23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Eva blev mer självständig, utan extra kostnader

| Medlemsnyhet | Företag ExorLive AS

Då Eva Friis deltog i projektet i Århus kommun flyttades träningen till hemmet och hon fick fördubblade träningsförmåner, utan extra kostnad för kommunen.

Företaget ExorLive har utvecklat en app, vilket öppnar upp för ett multiprofessionellt samarbete mellan fysio- och arbetsterapeut, omvårdnadspersonal och invånare. Den digitala träningsplattformen heter ExorLive Assistant och är en lösning som flera kommuner använder. 

Kommunens fysioterapeut förmedlar träningen, omvårdnadspersonalen kan via appen ExorLive Assistant se invånaren träningsprogram med video och beskrivning. Deras roll blir att hjälpa invånaren med att genomföra övningarna. Fysioterapeuten får automatiskt viktig data och feedback från träningen och kan lätt redigera träningsförloppet. 

“Jag är så glad för att rehabiliteringen sker i hemmet i min normala vardag”, säger Eva. 

Innan projektet tränade Eva 2 gånger i veckan med hennes terapeut. Under dessa 13 veckor med ExorLive Assistant har träningsmängden ökat till 4 gånger i veckan. 

“Träningen har gått bra, jag har inte upplevt att det varit för tufft, då mina hemsjukvårdare har varit motiverande och ett bra stöd”.

“Om jag ramlade tidigare, kunde jag inte resa mig upp själv. Häromdagen ramlade jag ned från soffan, men denna gång kunde jag själv komma upp - och jag märker att jag har blivit starkare”.

Eva önskar att fortsätta då hon uppskattar träningen. Hon märker också att hon har mer energi och klarar sig bättre i sin vardag. 

“Igår var jag på Skejby Sygehus, sen hos frisören och därefter ute och handlade. Jag kom hem först vid kl 17 och jag klarade av allt själv”, säger Eva.

Resultat av projektet

Hämtat från Århus kommuns rapport. 

Århus Kommun har testat ExorLive Assistant på två olika målgrupper.

Med denna insats är det möjligt att erbjuda invånaren mer träning i hemmet innanför de existerande ekonomiska ramarna. På så sätt skapas bättre förutsättningar för att invånarnas funktion bibehålls och att behovet för hemvård minskas. 

Resultatet från testerna visade att ExorLive Assistant är:

  • Driftsäkert, lätt och intuitivt att använda.
  • Sparar och vidarbefodrar användbar data på träningsförloppet.
  • Är tidsbesparande att använda för fysioterapeuten. 
  • Ökar invånaren och omvårdnadspersonalens motivation för att träna. 

Är du intresserad av att läsa rapporten från Århus Kommun? Den hittar du här. 

Digitala lösningar från ExorLive används redan i 50 procent av Sveriges kommuner. Vi hjälper gärna din kommun med att hitta den lösning som passar bäst.

Kontakta oss på 08-525 034 08 eller forsaljning@exorlive.com

Medlemsnyhet

Företag
ExorLive AS

Hovfaret 4
0275 Oslo
Norge

Sänd till en kollega

0.121