23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Oerlikon Balzers BALDIA - den nya diamantportföljen

| Medlemsnyhet | Företag Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Diamant har speciella egenskaper: den är extremt slitstark på grund av sin oöverträffade hårdhet, erbjuder värmeledningsförmåga och är kemiskt inert, vilket gör den till det bästa valet för bearbetning av kraftigt nötande material.

Den nya portföljen med diamantbeläggningar täcker hela spektrumet av krävande maskinbearbetningar och är indelad i två olika grupper substrat. Den första innehåller beläggningar för bearbetning av kraftigt nötande komprimerade och sintrade pulver som grafit för olika formverktyg, samt keramer för dentalprodukter. För dessa applikationer ger beläggningarna BALDIA COMPACT och BALDIA COMPACT DC bästa möjliga bearbetningsprestanda. Den andra gruppen substrat är fiberförstärkt plast, metallkompositer och aluminiumlegeringar som används inom flyg- och fordonsindustrin. För den här gruppen är BALDIA NANO och BALDIA COMPOSITE DC rätt val. I båda grupperna står tillägget "DC" för maximal beläggningskvalitet med konstant hög verktygsprestanda och snävast möjliga toleranser för verktygsdiameter och beläggningstjocklek.

Wolfgang Kalss, Head of Cutting Tools på Oerlikon Balzers, säger: ”Förvärvet av D-Coat förra året gav oss möjligheten att skapa synergi genom att samla vår know-how och därmed utveckla de bästa lösningarna. Resultatet är den nya BALDIA-portföljen, som är skräddarsydd för de specifika behoven på dagens mest krävande marknader. Vår nya portfölj BALDIA gör det möjligt för våra kunder att bearbeta mycket utmanande specialmaterial på ett ekonomiskt sätt och öka livslängden på sina skärverktyg.”

Oerlikon Balzers driver kompetenscenter för diamantbeläggningar på alla kontinenter där företaget har produktionsanläggningar. Vid de viktigaste centren i Niederkorn (Luxemburg), Erkelenz (Tyskland; tidigare D-Coat), Lake Orion (USA), Busan (Sydkorea) och snart fler länder i Asien finns experter till hands för att bistå kunder med rådgivning kring rätt BALDIA-beläggning.

Läs mer om den nya beläggningsportföljen BALDIA.

För mer information, vänligen kontakta:

Norden
Magnus Andersson
Marketing Manager Oerlikon Balzers Nordics
T +46 35 202 05 99
magnus.andersson@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers/se

Globalt
Petra Ammann
Head of Communications Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
petra.ammann@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Gesällvägen 6
145 63 Norsborg
Sverige
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078