23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inga stillasittande kollegor i det danska e-handelsföretaget

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Fysisk inaktivitet är ett växande problem i befolkningen. Vi rör oss helt enkelt för lite vilket har stora konsekvenser för våra kroppar och vår hälsa. Trenden hanteras av den stora danska webbshoppen Kids-world.

Den tredjedel av verksamhetens anställda som dagligen sitter vid en kontorsplats, rör på sig - även när de arbetar.

Från fysisk inaktivitet till 40 000 dagliga steg
Vuxna bör helst vara aktiva i minst 30 minuter varje dag, men under en hektisk dag kan det vara svårt att hinna till gymmet eller gå ut och springa. Det kan därför vara en fördel om man kan röra på sig under tiden som du gör något annat - t.ex. arbetar? Det tycker den danska webbshoppen Kids-world, där kontorsanställda är aktiva medan de arbetar.

”Här på Kids-world tycker vi att det ska vara kul att komma till jobbet. Därför måste det finnas utrymme för spel och fysisk aktivitet när du arbetar vid datorn. Flera av våra anställda arbetar dagligen vid datorn i 7 timmar eller mer, och det kan resultera i många stillasittande timmar, säger Annette Lykke Nielsen, grundare och ägare av Kids-world.

De många stillasittande timmarna framför datorn är en skarp kontrast till arbetet i lagret, där lageranställda går mellan 20 000 och 40 000 steg under en arbetsdag.

Rörelse under arbetstiden lönar sig
Annette Lykke Nielsen förklarar att de har kommit fram till kreativa lösningar för att göra det mer ergonomiskt anpassat för anställda med mycket stillasittande arbete. Bland annat använder de anställda tumlingar från märket bObles, som många danska barnfamiljer känner igen från lekrummet, där skumfigurerna hjälper barnen att utveckla sina motoriska färdigheter.

”Vi använder bObles tumlingar, som vi sitter med under fötterna eller balanserar med under tiden som vi arbetar stående. På så sätt rör vi oss och förblir aktiva medan vi arbetar, förklarar Annette Lykke Nielsen och påpekar en annan fördel med initiativet: friska och välmående medarbetare.

Vild tillväxt skickar Kids-world till Sverige
Kids-world grundades 2006 av den då 19-årige Annette Lykke Nielsen och hennes man Jesper Klit Johansen. Mycket har hänt på 15 år och idag har paret 130 anställda i sina 5 500 kvadratmeter stora kontors- och lagerbyggnader i Esbjerg, Danmark, som i skrivande stund utvidgas med ytterligare 4000 kvadratmeter lager.

Hos Kids-world hittar du ett av Danmarks största urval av kläder för bebisar, barn och tonåringar från storlek 44 till storlek 188, samt ett snabbt växande urval av leksaker, tillbehör, utrustning och möbler för bebisar och barn i alla åldrar.

I 15 år har Kids-world sålt bebis- och barnkläder, skor, leksaker, utrustning och möbler för spädbarn och barn till danskarna. Efter en enorm insats har företaget nu lanserat sin svenska webbshop i april förra året, mindre än ett år efter att Kids-world lanserade sin internationella webbshop i Storbritannien.

Vi har arbetat hårt och målmedvetet för att översätta vår webbshop till det svenska språket och nu är vi äntligen redo för Sverige, säger CEO och grundare Annette Lykke Nielsen.

Webbshoppen erbjuder mer än 40 000 aktiva artikelnummer från över 400 populära varumärken, inklusive både svenska varumärken och stora internationella varumärken.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079