23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Oerlikon Balzers öppnar ett nytt center i östra Los Angeles

| Medlemsnyhet | Företag Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Oerlikon Balzers utökar sitt tjänsteutbud i Nordamerika med den största anläggningen i västra USA.

Balzers, Liechtenstein, 5 mars 2021 – Oerlikon Balzers, en ledande leverantör av ytlösningar för metall- och plastbearbetningsindustrin, har nyligen startat upp produktionen i det nya centret i östra Los Angeles, Kalifornien. Det nya beläggningscentret är det största i västra USA och är utrustat med den senaste beläggningstekniken, vilket gör det möjligt för Oerlikon Balzers att tillhandahålla beläggningstjänster för precisionskomponentindustrin och verktyg inom skärande bearbetning samt formsprutning, pressgjutning och metallformning.

Oerlikon Balzers nya beläggningscenter i Rancho Cucamonga, i storstadsregionen Los Angeles, kommer att serva många viktiga industrier längs USA:s västkust, inklusive flyg-, konsument-, energi-, medicin-, plast- och verktygsindustrin. Oerlikon Balzers har därför investerat i den senaste maskin- och beläggningstekniken för att kunna leverera högkvalitativa produkter och tilläggstjänster. Närheten till kunder på den amerikanska västkusten gör att Oerlikon Balzers kan erbjuda betydligt snabbare leveranstider.

Ett brett utbud av beläggningar finns tillgängliga för ett nästan obegränsat antal applikationer inom precisionskomponenter, skärande och formande bearbetning, pressgjutning och plastbearbetning. Förutom de klassiska BALINIT PVD-tunnfilmsbeläggningarna erbjuder Oerlikon Balzers också BALINIT ALCRONA PRO och BALINIT LATUMA för högpresterande verktyg för att möta de ständigt ökande kraven på modern högkvalitativ bearbetning, plus den senaste BALINIT TISAFLEX för extrem slitstyrka, utmärkt varmhårdhet och hög termisk chockstabilitet - och det kommer fler nya beläggningar i framtiden.

Steve Crowley, direktör för Oerlikon Balzers i Nordamerika: ”På Oerlikon Balzers förväntar vi oss en uppgång i den amerikanska ekonomin i kölvattnet av covid-19. En ny era av service och produktivitet har precis börjat på västkusten! Los Angeles beläggningscenter är en annan viktig milstolpe för Oerlikon Balzers, då det är det största i västra USA. Vi har arbetat i många år med fantastiska kunder i den här regionen, och genom att öppna detta nya center kan vi ta våra starka relationer till nästa nivå genom att vara så nära våra kunder som möjligt och erbjuda bästa möjliga service med beläggningar av högsta kvalitet.”

För mer information, vänligen kontakta:

Petra Ammann
Head of Communications Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
petra.ammann@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers

Om Oerlikon Balzers
Oerlikon Balzers är en av världens ledande leverantörer av ytteknik som avsevärt förbättrar prestanda och hållbarhet hos precisionskomponenter samt verktyg för metall- och plastbearbetningsindustrin. Extremt tunna och exceptionellt hårda beläggningar, som marknadsförs under varumärkena BALINIT och BALIQ minskar friktion och slitage. Varumärket BALITHERM erbjuder ett brett utbud av tjänster inom värmebehandling, medan BALTONE består av beläggningar som finns i ett komplett utbud av eleganta färger, perfekta för dekorativa applikationer. BALIMED ThinFilm-beläggningar med slitstarka, biokompatibla, antimikrobiella och kemiskt inerta egenskaper, har utvecklats speciellt för medicinska applikationer. Med varumärket BALIFOR har företaget introducerat tekniker som tillhandahåller skräddarsydda lösningar för fordonsmarknaden, medan ePD möjliggör metallisering av plastdelar med kromutseende.

Över hela världen är mer än 1100 beläggningssystem i drift vid Oerlikon Balzers anläggningar och dess kunder. Utrustningsteknik och montering av Balzers system bearbetas i Liechtenstein, i Langenthal (Schweiz) och i Bergisch Gladbach (Tyskland). Oerlikon Balzers driver ett dynamiskt växande nätverk med mer än 110 beläggningscenter i 36 länder i Europa, Amerika och Asien. Oerlikon Balzers är - tillsammans med Oerlikon Metco och Oerlikon AM - en del av Surface Solutions-divisionen i den Schweizbaserade Oerlikon Group (SIX: OERL).


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Gesällvägen 6
145 63 Norsborg
Sverige
Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Sänd till en kollega

0.11