23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur du väljer bagagerumsmattor till din bil

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I bagageutrymmet på en bil kan man frakta allt från varor till djur, foder, sopor, möbler och annat.

När man köper en bil kan golvet i utrymmet dock vara klätt av ett filtliknande material som inte är helt lätt att göra rent. Då är det klokt att lägga in en matta som är lätt att dammsuga, eller att ta ut för skakning med jämna mellanrum.

Varför ha en matta i bagageutrymmet?
När du transporterar pappersinsamling eller andra sopor i bilen vill du antagligen inte att det ska läcka ut något som sedan sätter sig och luktar i bilens klädsel? Då är en bagagerumsmatta som går att ta ur extremt bra att ha. Om du har en hund som åker i bagageutrymmet kan den vara smutsig eller råka göra ifrån sig i bilen. Då är en matta som bara kan spolas av praktisk. Det finns alltså flera anledningar till att det är ytterst smart att ha en bagagerumsmatta i bilen.

Att hitta bilmattor i rätt storlek
Det är i regel inte svårt att hitta bilmattor i rätt storlek. När det gäller mattor för förarsidan kan de dock behöva vara av annan typ än vanliga universalmattor. Det handlar helt enkelt om att den mattan behöver passa med pedalerna och den bör också sitta fast så att den inte kan glida. Till de andra platserna i bilen kan man ofta använda universalmattor. Många bilmattor kan också klippas till vid behov. När det gäller bagagerumsmattor finns det flera olika storlekar på dem och i de flesta fall kan man beställa en variant som passar just i den bil man har. Finns det lastsäkringsöglor och liknande i bagageutrymmet kan man dock behöva klippa eller skära bort små bitar av mattan. Det brukar dock inte vara något större problem och i de flesta fall är mattan också försedd med markeringar så man vet var man ska klippa.

Välja en matta i bra material
Det är alltid bra att fundera över vilket material man vill ha på sin bagagerumsmatta. De alla har flera fördelar. En matta i tyg kan tas ut och skakas av, och den kan tvättas vid behov. Nackdelen är att de i regel är lite dyrare och det kan också bli fläckar på mattan som inte går bort. En annan nackdel är också att rinnande vätskor kan gå rakt igenom mattan och ner i bilens klädsel. Dock brukar mattorna vara riktigt snygga, saker står stabilt på dem utan att glida runt och en hund kan också ligga på mattan bekvämt. En matta i plast eller gummi skyddar betydligt bättre och de har ofta också kanter som förhindrar att utspilld vätska lämnar mattan. En gummimatta kan lätt lyftas ut och spolas av. Det finns inte heller någon risk att vätska rinner igenom mattan så länge den är hel. Mattor av gummi går också lätt att vika undan om man behöver komma åt till exempel reservdäck eller liknande som ligger under mattan i bilens bagageutrymme. Dessutom är de relativt billiga att köpa.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062