23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Absolut-enkoder kortar ställtider efter spänningsbortfall

| Medlemsnyhet | Företag SMC Automation AB

SMC lanserar batterilös absolut-enkoder till större delen av det elektriska linjärenhet-sortimentet. Detta medför kortare ställtider efter spänningsbortfall, en ökad kvalitet på slutprodukten samt minskat behov av service och hantering.

SMC:s batterilösa absolut-enkoder sparar positionsdata oavsett om strömmen är på eller inte, vilket medför att referenskörning efter spänningsbortfall inte behövs. Istället för att återgå till sin startpunkt så återupptar den elektriska linjärenheten driften i samma position som vid stoppet, vilket gör att ställtiderna kortas och risken för fel på slutprodukten minskar.

Enkodern består av tre kugghjul som i sin tur är utrustade med givare. Kugghjulen drivs av en skruv, så kallad worm drive, och positionen bestäms av kombinationen av givarnas tre olika signaler.

I och med att enkodern är batterilös så försvinner underhållet i form av batteriutbyte och återvinning och det underlättar även export av utrustningen eftersom batterier numera kräver exportlicenser.

”Det här är en efterfrågad nyhet och därför är det mycket glädjande att vi nu kan erbjuda batterilös absolut-enkoder till de flesta av våra elektriska linjärenheter. Sortimentet kommer dessutom att byggas ut löpande till att omfatta fler och fler motorstorlekar” säger Martin Jarlegren, produktchef på SMC.

Mer information:
Martin Jarlegren
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 52
E-post: maja@smc.nu


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SMC Automation AB

Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Sverige
SMC Automation AB

Sänd till en kollega

0.188