23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SMC lanserar världens smalaste magnetventil

| Medlemsnyhet | Företag SMC Automation AB

Med robot-integratörer och maskinbyggare i åtanke lanserar SMC världens smalaste magnetventil. JSY:s låga vikt och små byggmått sparar energi/plats i rörliga applikationer. Den smarta konstruktionen ger bättre prestanda än hos befintliga alternativ.

JSY är en riktningsventil med låg vikt, små dimensioner och kompakt rampmontage, särskilt konstruerad för robotarmar och applikationer där utrymmet är en kritisk faktor. Trots sin storlek täcker ventilserien in ett brett flödesområde på upp till 2000 l/min. Det ger användaren möjlighet att få högre flöde inom utrymmet för befintlig ramp eller gå ner en storlek och spara värdefull yta.

Materialreducering, minskad rörelseenergi i rörliga applikationer och låg effektförbrukning, max 0,2 W per ventil, är tre nyckelfaktorer som gör JSY till en hållbar och framtidssäker lösning. Rampen är enkel att bygga om vid ändrade förutsättningar och plugin-anslutning med gemensam el- och luftmatning av ventilerna sparar tid vid installationen.

JSY finns i tre storlekar, 6,4, 10 och 15 mm ochhar ett flödesområde från ca 250 till 2000 l/min. Genom en ny design av ventilsliden har förhållandet mellan ventilbredd och luftflöde ökats till helt nya nivåer.

– Vi vet att vikt- och storleksreducering är en mycket viktig faktor för våra kunders produktivitet och konkurrenskraft. Med JSY möter vi dessa krav utan att kompromissa med kvaliteten, säger Mattias Sundberg, produktchef.

Mer information:
Mattias Sundberg
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 15
E-post: masu@smc.nu


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SMC Automation AB

Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Sverige
SMC Automation AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062