23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så här inreder du ett kafé

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Har du funderat på att starta ett litet mysigt kafé där de lokala stammisarna sitter och dricker kaffe och studenterna samlas efter en lång skoldag?

När du har bestämt dig vad du vill erbjuda på kafét så finns det en viktig bit kvar, nämligen inredningen.

Du kan ha sköna, fluffiga soffor eller ett långt barbord vid fönsterplatsen. En fin kafédisk med plats för många goda bakverk och fräscha sallader är också ett måste. Det här kan du tänka på när du inreder ditt nya kafé.

Berätta för kunderna om dina godsaker
En meny är alltid viktig och ska vara så tydlig att det är det är en av de första sakerna kunderna ser när de kommer in på kafét. Här kan du visa dina priser på olika sorters kaffe, dryck och mat. En griffeltavla med handskriven text ser genuin och trevlig ut. Du sätter också personlig prägel på verksamheten om du själv skriver för hand. Skriv i olika färger och måla en fin pumpa under hösten eller blommor på sommaren. Färgerna gör att informationen sticker ut mer och blir enklare att läsa.

Att ha flera griffeltavlor är en god idé eftersom de enkelt kan bytas ut så att du inte behöver lägga tid på att sudda ut texten när du snabbt vill visa fram ett erbjudande.

Inred med färg och form
Ett stilrent kafé uppskattas av många men det kan också vara viktigt att sticka ut med valet av inredning. En färgklick här och där kan ge stället liv men det går också att inreda utefter ett helt färgtema. Ett rosa kafé med mjuka mattor och fåtöljer i samma färg blir otroligt Instagram-vänligt och kan få viral spridning. Hitta din stil och våga stick ut, på nätet kan du få mycket inspiration. Det viktiga är också att folk ska känna sig bekväma och också att man kan sitta på både lite högre stolar samt sköna soffor. Målet att ge kafét en mysig hemmakänsla men samtidigt kännas fräscht och dynamiskt.

Ge en god service
Regel nummer ett: erbjud alltid wifi. Många människor går till kafét för att arbeta eller studera och nästan alla har en laptop. Det förväntas ofta att de ska kunna använda gratis internet.

Många människor inbjuder till småprat och uppmärksamma gärna dina stammisar om de vill. Var alltid i bakgrunden och plocka av borden men surra inte runt gästerna. De vill känna sig avslappnade.

Öppettiderna är också något du bör tänka på. Kanske kan det vara värt att ha öppet en extra timme på kvällen om du vet att konkurrenterna har det. Om kafét till exempel ligger bredvid ett universitet eller liknande finns det också många studenter som kvällstid sitter med sina uppgifter på ett kafé.


Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064