23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

| Medlemsnyhet | Företag Busch Vakuumteknik AB

Busch presenterar nya Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Busch Vakuumpumpar och system lanserar nya modellserier med vätskeringvakuumpumpar.

De nya vakuumpumparna av typen Dolphin LM/LT har en helt ny konstruktion, men är baserade på den beprövade vätskeringvakuumtekniken. Med de nya vakuumpumparna har Busch lyckats optimera en beprövad teknik som använts i många industriella processer sedan flera årtionden tillbaka till en högeffektiv och därmed energisnål vakuumkälla.

Dolphin LM-serien innehåller enstegspumpar för grovvakuumområdet från atmosfäriskt tryck ned till ett sluttryck på 130 hPa (mbar). Dolphin LT-serien innehåller tvåstegspumpar som täcker vakuumområdet från atmosfäriskt tryck ned till 33 hPa (mbar). Totalt finns det 13 storlekar att välja på, så det går att hitta exakt rätt modell för varje process. Dolphin LM/LT vakuumpumpar är modulbaserade och har integrerade flödeskanaler. De blir därmed mycket kompakta. Den energisnåla motorn IE3 har direktanslutna flänsar. Det nya tätningskonceptet med mekaniska tätningsringar, tillverkade i viton eller FFKM beroende på det pumpade mediet, garanterar lång livslängd. Impellern är av rostfritt stål i standardutförandet. Även pumpsteg kan beställas i rostfritt stål.

 Som arbetsmedium används normalt vatten eller en vätska som är kompatibel med processmediet. Även etylenglykol, mineralolja eller organiskt lösningsmedel kan användas, liksom sådana vätskor som redan ingår i processen. Dolphin LM/LT vakuumpumpar med vätskering kan användas för enkel genomströmning, samt i helt eller delcirkulerande system. Eftersom dessa vakuumpumpar är så robusta och motståndskraftiga mot ånga och partiklar passar de utmärkt för evakuering av fuktiga gaser eller ångor. De passar därmed särskilt väl för processer inom processteknik och kemisk och farmaceutisk industri, för utvinning och bearbetning av petroleum, bearbetning av plast, träimpregnering och torkning liksom en rad andra industriella applikationer. Dolphin LM/LT vakuumpumpar finns med kapacitet från 80 till 900 kubikmeter per timme. De kan även beställas i olika ATEX-utföranden och temperaturklasser för drift i explosionsfarliga miljöer. 

Medlemsnyhet

Företag
Busch Vakuumteknik AB

Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Sverige
Busch Vakuumteknik AB

Kataloger mm.

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.093