23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Studier visar att massage är både skönt och hälsofrämjande

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi vet ju alltihopa att massage är väldigt skönt och avslappnande.

Men det är många som undrar om det finns det några positiva hälsomässiga effekter av att få massage? Det har studier faktiskt visat att det gör. Därför är det inte bara skönt att få massage, de kan det rent av vara nyttigt och hälsofrämjande.

Men det finns många olika slags massage typer som alla har olika hälsofördelar. Vi har valt att lista upp de två vanligaste massage typerna som heter fibromassage och bindvävsmassage. Nedan kan du läsa lite mer om vad det är för slags massage och vad de har för hälsofrämjande effekter.

Smärtor i kroppen? Testa fibromassage eller binvävsmassage
Fibro massage har den hälsofrämjande effekten att den ökar blodcirkulationen i kroppen, verkar avslappande och avspännande. Detta är en mild massageform som består av lätta strykningar och speciella grepp. Den här massageformen används ofta för att lindra smärtorna hös personer som lider av kroniska smärtor.

Bindvävsmassage är med till att lossna på fastvuxen bindväv i kroppen. Effekterna av just den här typen massage är ökad blodcirkulation, flexiblare hud och har den effekten att kroppen släpper på värk och spänningar. Den här slags massagen är inte lika varsam som fibro massage, utan brukar vara rätt så plågsam.

Vi har bara nämnt två slags massage typer, det finns många fler slags massage typer därute som alla har olika hälsofrämjande effekter. Det är bara att Googla sig fram till vilken slags massage som passar bäst för just dina behov. Några massörer gör faktiskt hembesök hos folk så du behöver inte lämna huset för att bli masserad.

Du behöver inte nödvändigtvis gå till en professionell massör
Att få professionell massage kan dock bara rätt dyrt, och om du känner att du inte vill spendera en massa pengar på att gå till en professionell massör kan din partner evt. lära sig att massera. Det finns en massa Youtube videos som visar hur man bäst ger massage. Om du vill lära dig en speciell massage teknik på djupet kan du eller din partner till och med göra en professionell massage kurs online.

Om du ska börja ge eller få massage hemma så kan det vara en bra ide att köpa en massagebänk då det ger en bättre arbetsställning för personen som masserar. När musklerna i kroppen knådas ökar blodcirkulationen i hela kroppen vilket är med till att lösa upp spänningar, smärta och stelhet. Massage har också den effekten att den är med till att öka utsöndringen av olika hormoner som gör att man känner sig lugnare och mer harmonisk.

Massage sänker blodtrycket och hjälper vid stress
Studier som har gjorts har faktiskt visat att hjärtfrekvensen sänkt när man får massage och att den kan vara med till att sänka blodtrycket. Om du känner dig stressad och har ett högt blodtryck kan det därför ha stora fördelar för din hälsa att gå och få massage regelbundet.

Det har också visat sig att regelbunden massage kan vara med till att stärka immunförsvaret och påverkar återhämtning och läkning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.093