23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Effektiv och smärtfri behandling av åderbråck

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Nu är våren nästan här och det är dags att ta på sig lättare kläder så som kjolar, klänningar och shorts.

För några personer kan det dock upplevas som genant och jobbigt att visa benen fram på grund av åderbråck. Åderbråck är dock en rätt så vanlig sjukdom som drabbar 30% av kvinnor och 15% av män i Sverige. Det blir speciellt vanligare när man blir äldre att drabbas av det här problemet med åderbråck.

Några av de vanligaste orsakerna till att man drabbas av åderbråck är övervikt, brist på motion, ålderdom eller graviditet. Det går dock att få bort åderbrocken på olika kliniker runt omkring i Sverige så det här problemet går faktiskt att lösa relativt snabbt och smärtfritt.

Hur åderbråck uppstår
Åderbråck orsakas av förträngningar i blodomloppet. Dessa förträngningar uppstår när klaffarna som sitter inne i blodådrorna försvagas eller blir för slappa. När detta sker så ökar trycket inne i blodådrorna och så uppstår det åderbråck.

Det finns några saker som man själv kan göra för att förhindra åderbrock så som att gå med stödstrumpor och motionera regelbundet. När du väl har fått åderbråck så finns det inte någonting som du själv kan göra för att ta bort problemet, utan då måste du gå till en professionell person för att kunna få bort dem.

Behandling på åderbråckskliniker
Det finns många olika åderbråckskliniker runt omkring i Sverige som specialiserar sig på just åderbråck. De här klinikerna tar effektivt och skonsamt bort problemet med metoder som ger ett varaktigt resultat som gör att du slipper att problemet kommer tillbaka igen.

Det finns olika metoder som används vid behandling av åderbråck så som laser, skum, ultraljud eller en kombination av flera metoder. Lokalbedövning används alltid så du kommer inte att uppleva någon smärta under ingreppet.

Innan man bestämmer vilken behandlingsform som skall användas behöver man undersöka åderbråcket med ultraljud. Den här undersökningen visar karaktären på dina åderbråck så som hur djupliggande de är och om de är av en mer harmlös eller allvarlig karaktär. Det är speciellt viktigt att få åderbrocken undersökta om du har behandlats för åderbråck tidigare.

Olika behandlingsformer för att slippa åderbråck
En av de vanligaste och nyaste metoderna till att ta bort åderbråck är genom att använda laser. Laserbehandlingen har varit en väldokumenterad behandling mot åderbråck sedan 1998. Man startar helt enkelt med att lokalisera ådern med ultraljud, sedan sticks en tunn nål sticks in i kärlet vid foten eller benet. Efter detta förs en laserfiber upp genom nålen och in i kärlet. Med hjälp av laserfibern så försluts kärlet från insidan ända från ljumsken och ner på benet.

Fördelarna med just den här metoden är att det efterlämnar väldigt små ärr, effekten håller länge och behandlingen tar inte så lång tid. Nackdelen med metoden är att den är relativt dyr. Skummetoden där man sprutar in ett medel i venerna är den billigaste metoden. Om man har riktigt svåra och allvarliga åderbråck så kan man faktiskt få landstinget till att betala för behandlingen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078