23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Träningsdockor för sjuksköterskeutbildningar

| Medlemsnyhet | Företag Klinikinredning Sverige AB / Swemed

En bra träningsdocka gör det möjligt att både utvärdera vårdpersonalens befintliga förmågor och erbjuda fortbildning i en miljö som inte riskerar att försätta vårdtagare i obekväma eller riskfyllda situationer.

Att köpa en träningsdocka för omvårdnad, eller träningsdocka för sjuksköterskeutbildning, gör det möjligt att både utvärdera vårdpersonalens befintliga förmågor och erbjuda fortbildning i en miljö som inte riskerar att försätta vårdtagare i obekväma eller riskfyllda situationer. Dessa multifunktionella dockor är väldigt verklighetstrogna och tillräckligt multifunktionella för att möjliggöra träning för ett flertal olika situationer. Men när är det egentligen nödvändigt med träningsdockor?

På vilka sätt gör övningsdockor skillnad?
Patientsäkerhet har blivit ett oerhört viktigt begrepp. Det åsyftar att vårdtagare har rätten att vårdas utan att drabbas av vare sig fysisk eller emotionell skada. För att vårdgivare ska kunna leva upp till detta så krävs det att alla som ansvarar för vårdens utförande har de kunskaper som krävs. Med hjälp av dessa dockor får personalstyrkan möjligheten att på ett realistiskt sätt bekanta sig med vad som faktiskt krävs.

Med dessa dockor kan man försäkra sig om att personalen kan hantera alla situationer som kan uppstå. Såväl när det gäller förebyggande omvårdnad som akuta åtgärder. I Sverige så har begreppet metodrum på sätt och viss kommit att förknippas med dessa dockor, då denna sorts metodbaserad övning låter de delaktiga kliva in i olika roller i förhållande till scenariot. Multifunktionella dockor är då ofta en given del av övningen då de på ett verklighetstroget sätt gör det möjligt att ha en simulerad vårdtagare närvarande.

Se våra träningsdockor här: https://swemed.se/butik/anatomiska-modeller/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Klinikinredning Sverige AB / Swemed

Albybergsringen 116
137 69 Österhaninge
Sverige
Klinikinredning Sverige AB / Swemed

Sänd till en kollega

0.078