23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Äldre och sjuka upplever fördelar med vägghängda toaletter

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vägghängda toaletter är ett fenomen som blir allt mer vanligt på våra offentliga platser.

Orsaken är bland annat att det genast gör det enklare att städa och hålla rent runt omkring dessa. En annan fördel är att toalettbåsen kan göras mindre då dessa tar mindre plats. Många toaletter i nybyggda fastigheter och kommunala byggnader så som på sjukhus och i skolor är därför just vägghängda toaletter. Många uttrycker samtidigt en uppskattning åt denna nya sorts toalett som faktiskt bygger på ett lite annorlunda avloppssystem. Enligt erfarenheter från sjuksköterskor kan dessa även vara skönare att besöka än toaletter som står fast på golvet. Orsaken är bland annat att de sitter högre upp, vilket belastar äldre och sjukas knän mindre. Fördelarna är alltså många, men vart bör man gå ifrån att nu vara medveten om detta?

Framtiden är vägghängd – eller?
Några egentliga fördelar med klassiska toaletter som står stadigt på golvet finns nog inte. I och med utvecklingen av de som borras upp på vägg och där vattnet kommer genom väggen istället för golvet, blir dessa så småningom billigare i genomsnitt än den äldre varianten. Vinsterna för kunden syns ju redan där. Men att faktiskt kunna välja höjd på toaletten kan innebära ännu fler fördelar. Många använder sig redan av pallar för att underlätta vid sitt toalettbesök, och för att få till en så bra vinkel på tarmen som möjligt för att öka tömningen på den. En golvfast toalett går ju inte att ändra på. Däremot kan en vägghängd göras högre om man är väldigt lång, och tvärt om för de som är kortare till växten. Samtidigt kan man också slopa den där pallen genom att installera toaletten så att denna vinkel för effektivitet blir mer naturlig. Detta är väldigt bra för att bevara en frisk tarm.

En elegantare toalettupplevelse
Vad sägs som en vägghängd toalett där du inte har en tråkig spolknapp, utan istället en vid sidan om, eller på någon annan lättillgänglig eller överraskande plats? Kanske vill du precis som japanerna designar sina toaletter ha dem nära till hands redan när du sitter ner? En vägghängd toalett ser oftast mindre ut som toaletter. De blir ett kreativt, men givetvis praktiskt, inslag i din badrumsmiljö. Ett lite renare intryck, och faktiskt ett renare badrum då du kan putsa undertill och spola rent på bara några sekunder med en slang. Samtidigt ser det även bättre ut att inte ha toalettlock till, vilket kan vara skönare om du exempelvis är man i ett singelhushåll och inte vill fippla med toalettlocket som ändå blir onödigt smutsigt. Ibland kan man ju fråga sig varför man har toalettlock.

Den bästa vägghängda toaletten
Enligt folk av olika åldrar och förutsättningar är egenskaper man mest prioriterar hos en vägghängd toalett att den är bekväm och enkel att hålla ren. Extra poäng går till den som är i snygg design, och ofta något utöver det vanliga. Svenska Ifö och Ido tillverkar den bästa vägghängda toaletten enligt många utfrågade. Då är det just designen man pekat ut som utmärkt utöver funktioner som spolning, egenskaper och hållbarhet.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062