SCA blev Årets MedTech-företag 2013

Årets MedTech-företag jobbar för att bryta tabun i samhället och addera samhällsekonomiskt värde. Det var några av juryns motiveringar när de utsåg SCA Hygiene Products, som äger Tena, världsledaren inom inkontinensskydd.
– Det känns verkligen roligt, säger affärsområdeschefen Hans Bergh på SCA.

14 november, 2013 | mentoronline | 1 Kommentar |


Det var en mycket glad och överraskad Hans Bergh, affärsområdeschef för hälsovård på SCA Hygiene products, som mottog diplomet och blommorna av MedTech Magazines chefredaktör Hanna Brodda och Anna Krohwinkel, forskningledare på tankesmedjan Leading Health care.

– Vi har känt oss som medicinteknikens svarta får, vi har ju alltid varit ett skogsbolag! Det här var ett erkännande jag verkligen inte räknat med, det känns mycket bra, sa Hans Bergh.

Priset Årets MedTech-företag delas ut under Swedish Medtechs höstmöte och under dagen presenterades några av medlemsföretagen. Hans Bergh höll ett kort inlägg om SCA Hygiene Products som äger varumärket Tena. Han berättade om hur de utvecklat inkontinensproduktområdet, inte bara själva produkterna och förpackningarna, utan även om den digitala strategin. De har bland annat en sajt som hjälper beställaren att hitta rätt produkt och online-utbildning som gör att de i dag kan karakteriseras som ett e-hälsoföretag.

– Det här är oangenäma produkter, oavsett hur mycket bekvämare de har blivit jämfört med för tjugo år sedan. Man vill helst inte ha dem. Vårt jobb är att göra det så enkelt och bekvämt som möjligt  för både slutkonsument och de människor som ska hjälpa andra människor, säger Hans Bergh.

Juryn är hemlig, men utses av MedTech Magazine i samarbete med samarbetspartnern Leading Health Care.

– Vi arbetar med utveckling i hela hälso- och sjukvårdssektorn och ser att det är oerhört viktigt med rätt blandning av kompetenser, tjänster och varor. I årets pristagare ser vi ett företag som breddar sina tjänster runtomkring sin produkt, som när man behöver den faktiskt är omistlig, och dessutom arbetar tillsammans med vård och omsorg för att underlätta deras vardag, förklarade Anna Krohwinkel under de sista minuterna innan årets pristagare var avslöjad.

Den fullständiga motiveringen av juryn lydde som följer:

“För att med en till synes enkel produkt i grunden, med kunden och brukaren i fokus, arbeta för att bryta tabun i samhället och förbättra människors livskvalitet. Företaget har genom att använda modern informationsteknologi skapat en heltäckande tjänst där man har lyckats differentiera sig, serva både slutkonsument och professionella kunder, addera samhällsekonomiskt värde och öka kvaliteten i omsorgen av äldre. Genom att bygga ett starkt varumärke på den globala marknaden har Årets MedTech-företag 2013 höjt kvaliteten på inkontinensvården. Årets MedTech-företag är SCA Hygiene Products “
Årets Medtechföretag

En kommentar

  1. Michael Toftered skriver:

    Grattis SCA! Varför är juryn hemlig?

Ge en kommentar

Samtliga kommentar granskas och måste godkännas innan de publiceras på sidan.

Skärmklipp 2016-05-27 13.11.17

TV: Så blev 130 000 äldre duktiga på teknik

Det går att lära gamla och dementa att använda digitala läsplattor och och om apparna är bra, behöver personalen nära noll timmars utbildning.
Det menar cheferna på FocusCura och Atea, som vill mobilisera sjukvården i Sverige.

27 maj, 2016 | Hanna Brodda | Kommentera |

ghp_arab_emiraten500

GHP skapar välfärd – även i Förenade Arabemiraten

Efterfrågad specialistsjukvård i världen ger bolag som GHP stora möjligheter, skriver Björn Olander, aktieanalytiker, Redeye för MedTech Magazine.

26 maj, 2016 | Redaktionen MedTech Magazine | Kommentera |

Följsamheten till behandlingen av  Astra Zenecas medicin Briliique ökade med en app.

App ökar följsamhet

Hjärtmedicin räddar liv, men det är en viktig detalj. De måste tas för att fungera.
Nu visar studie att en app hjälper patienten att ta sin medicin på rätt sätt.

25 maj, 2016 | Hanna Brodda | Kommentera |

Hanna Brodda, chefredaktör MedTech Magazine och moderator för dagen tillsammans med Life Science Swedens chefredaktör Lisa von Garrelts.

Medtech-entreprenörer möts i Båstad

Från idé till patient är underrubriken till seminariet The Future of Venture som ska hållas i Båstad den 21 juni 2016.
Dagen ska ge praktisk kunskap för den ska som driva företag inom medicinteknik den närmaste framtiden.

25 maj, 2016 | Hanna Brodda | Kommentera |

unnamed (1)

ICD kan ge elchock på dödsbädden

Inopererad ICD-utrustning räddar liv. Men i livets slutskede kan funktionen bli obehaglig.

24 maj, 2016 | Redaktionen MedTech Magazine | Kommentera |
Etiketter: