23948sdkhjf

Kontigo satsar vidare mot spelberoende

Deras e-hälsoplattform mot alkoholberoende är en succé. Nu satsar Kontigo mot spelberoende.

Triple A är en e-hälsoplattform som riktas till beroendevård av kommuner, landsting, företagshälsovård och privata vårdgivare, för att på ett effektivt sätt kunna följa upp, behandla och stödja människor med alkoholproblem. Plattformen bygger på algoritmer och statistik i en digital, självlärande miljö – artificiell intelligens. Systemet kan ge behandlaren indikationer om risker för återfall och behandlingens resultat.

Kontigos e-hälsoplattform är utvecklad för att kunna byggas ut med nya moduler för vård av olika beroendesjukdomar, och nu lanserar man alltså Triple G, för vård av spelberoende. Patienten skapar tillsammans med vårdgivaren en vårdplan, som fullföljs med hjälp av en vårdtelefon med en särskild app, som fungerar som en slags spelmätare.

– Vi är otroligt stolta över att med Triple G kunna erbjuda en till plattformsapplikation mot ytterligare ett beroende. Dels för att vi nu kan stödja våra kundgrupper att möta de nya behandlingskraven för spelmissbruk som träder i kraft vid årsskiftet, men framförallt för att Triple G liksom Triple A kommer höja livskvaliteten hos många individer som lever med och kring beroende, säger Henrik Nordlindh, vd för Kontigo care, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094