23948sdkhjf

Utveckla framtidens e-hälsa med Karolinska

Nu söker Karolinska universitetssjukhuset och ytterligare två europeiska sjukhus innovativa företag som vill utveckla digitala verktyg till stöd för patienter som behöver ändra livsstil inför operation.

Karolinska universitetssjukhuset

koordinerar EU-projektet Live Incite (Lifestyle intervention in the perioperative process through digital service), som ska ge bättre utfall av operationer, genom att patienter motiveras och får stöd i att förändra livsstilsfaktorer som kan ge sämre resultat vid behandlingar. Det kan gälla rökning, alkoholvanor, eller behov av motion. Verktygen ska både stödja patientens medverkan i sin egen vård och stärka nätverket kring patienten. Det är en unik möjlighet för företag att interagera med vården under utveckling av framtida produkter och tjänster.

För den som är intresserad av att delta i projektet bjuder Karolinska sjukhuset in till ett öppet informationsmöte 9 maj, samt enskilda möten under perioden 10 maj till 22 juni. För att ansöka om att delta i projektet behöver man ladda ner ansökan/marknadsanalys på projektets hemsida (karolinska.se/live-incite).

Live Incite kommer att genomföra en förkommersiell upphandling i tre steg, där merparten av EU-medlen, totalt 4,2 miljoner euro, går till de företag som deltar i att lösa vårdens utmaning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094