23948sdkhjf

Alteco medical satsar i Tyskland

Bolagets samarbete med kliniker i Tyskland kan ge värdefulla resultat inför en fortsatt lansering.

Alteco har nu

knutit nio tyska sjukhus till sitt Clinical ICU project, där målsättningen är att skapa referenser från nyckelkliniker för produkten Alteco LPS adsorber. Sjukhusen kommer att genomföra minst fem behandlingar var och resultaten kommer sedan att granskas gemensamt. Förhoppningen är att sjukhusen ska fortsätta använda terapin och att man ska expandera i Tyskland och andra stora marknader i Europa.

– Det är väldigt tillfredsställande att konstatera att vårt erbjudande fungerar på den viktiga tyska marknaden. Vår målsättning är att ha 20 kliniker ombord under 2017. Detta är ett viktigt steg för att på allvar etablera Altecos terapi i Europa, säger företagets vd Håkan Petersson i en kommentar.

Alteco LPS Adsorber är en behandling mot sepsis, som fångar upp ett bakteriegift från blodet som orsakar ungefär hälften av sjukdomsfallen. På så sätt hejdar behandlingen den kritiska delen av sjukdomsförloppet och risken för organsvikt, vilket förlänger möjligheten att behandla den bakomliggande infektionen och på så sätt bota patienten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062