23948sdkhjf

Bertil Allard får pris för företagande

Priset Årets Förebildsentreprenör har i år delats ut till medtechentreprenören Bertil Allard.  - Det är helt fantastiskt att få denna fina utmärkelse, säger han.
Priset Årets Förebildsentreprenör delas ut på Entreprenörsgalan Syd, som arrangeras av Founders Alliance i samarbete med Sydsvenska Handelskammaren samt Grant Thornton. I år gick utmärkelsen till den kända medtechprofilen Bertil Allard som prisades för "sitt långa och framgångsrika entreprenörskap och företagsbyggande".

– Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att få vara med i samma sammanhang som många andra framstående entreprenörer. Det har också varit väldigt trevligt att få träffa alla dessa härliga människor, säger Bertil Allard i ett pressmeddelande från Founders Alliance.

Till en början var Bertil Allard anställd inom ortopedteknikbranschen och startade företag först vid 55 års ålder, skriver arrangörerna för utmärkelsen i sitt informationsmaterial. Den produkt som de benämner som mest framgångsrik, Toe-off, ledde till en internationell etablering och ett nytt bolag i USA. För tio år sedan tog en av sönerna, Peter Allard, över verksamheten som fortsätter att växa och utvecklas internationellt med utgångspunkt från huvudkontoret i Helsingborg. Idag tillverkas80 procent av Allard International och Camp Scandinavias produkter i egna fabriker i Sverige, samt i tre andra länder, antalet medarbetare är 300 och omsättningen ligger på 340 miljoner.

– Bertil Allard är en stor förebild för Sveriges entreprenörer. Han har med framgång byggt upp en internationell verksamhet med produkter som förbättrar livskvaliteten för människor. Genom att växla över till sin son har han lagt grunden för att företaget kan fortsätta utvecklas på ett ansvarsfullt sätt under många år framöver, säger Niclas Carlsson , Founders Alliance grundare och vd, i pressmeddelande.

Bertil Allard har märkts genom åren, bland annat har han drivit företaget Hörsam.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078