23948sdkhjf

MedTech Café i Almedalen 2016

MedTech Magazine bjuder in till seminarier på MedTech Café i Almedalen hela måndagen den 4 juli 2016. Välkommen!
Var: H10, på Hästgatan 10

När: Måndagen den 4 juli kl 9 - 17

Vad: Seminarier i Almedelen 2016

Huvudarrangör: MedTech Magazine, moderator Hanna Brodda.

__________________________________________________

9.30 - 10.00 Appar som stöd för patienten - hur kommer de in i vården?
Appar med enkla självtester och andra stödfunktioner gör patienten mer självständig, och behandlingen säkrare. Men hur ska innovationerna tas upp i vården? Mer om det pratar vi pratar vi om i ett seminarium arrangerat av MedTech Magazine tillsammans med Novartis.
Deltagare: Daniel Forslund , innovationslandstingsråd, Anders Lönnberg , regeringens samordnare inom life science, Christina Winther , överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset och Skaraborgs sjukhus
__________________________________________________

10.00 – 10.30 AI, bottar och robotar – Hur bidrar de till att Sverige blir världsbäst inom eHälsa?

Ny avancerad analys skapar helt nya möjligheter för vårdpersonalen att bidra till den nya eHälso-visionen. Hur kan artificiell intelligens inkluderas i det dagliga arbetet? Var kan bottar och robotar avlasta vården, och medverka till ett högre patientvärde? Microsoft ger en utblick om vad som sker i världen som en försmak av vad sker på Vitalis2017. Arrangeras av MedTech Magazine tillsammans med Vitalis och Microsoft.

Deltagare: Mathias Ekman , Affärsutvecklare hälso- och sjukvård, Microsoft, Håkan Arenvid Sales Executive och Maria Sterner Affärsansvarig, Vitalis

__________________________________________________
10.30 - 11.00 Vård på distans - så kommer vi igång på riktigt.

Mycket inom vård går redan i dag att hantera mobilt. I teorin. I praktiken är det en bit kvar. Arrangeras av MedTech Magazine tillsammans med MedHelp.

Deltagare: Louise Strand , ordförande Landstingsnätverket för upphandling, Niklas Sundler, chef Telia Healthcare och Andreas Winqvist , vd på MedHelp.

__________________________________________________

11.00 - 11.30 Så blir Sverige bäst på ehälsa 2025

I våras gick regeringen ut med en deklaration. Sverige ska bli världens bästa land på ehälsa år 2025. Vilka förändringar är nödvändiga för att visionen ska slå in. Det reder vi ut på MedTech Café. Arrangeras av MedTech Magazine tillsammans med Cerner.

Deltagare: Johan Assarsson , vd Inera, Daniel Wänn , primärvårdsläkare i Uppsala som också jobbar för Cerner, Cecilia Widegren , riksdagsledamot och socialpolitisk talesperson för Moderaterna och Jakob Hellman , innovationschef Stockholms läns landsting.

__________________________________________________

11.30 - 12.30 Nytt grepp på patientsäkerhet

Vården gör de allra flesta patienter friskare, men ibland går det fel. Överanvändande av läkemedel leder till resistens och livsfarliga infektioner. Hör hur sjukhus i Sverige jobbar för att bli bättre och säkrare. Arrangeras av MedTech Magazine tillsammans med BD. Lunch finns på plats.

Deltagare: Jan O Eriksson , förvaltningschef Skånes Universitetssjukhus, Ella Bohlin , barn- och äldrelandstingsråd för kd och Nina Nelson Follin , direktör för kvalitet och patientsäkerhet, Karolinska Universitetssjukhuset och Helena Bragd , vd BD.

__________________________________________________

13.00 - 14.00 Vårdpersonalens välmående - på liv och död

För personalen inom vården är varje dag på liv och död. Effektiv organisation, rätt kompetens och resursfördelning leder till kloka och patientsäkra beslut. Hur ska vi komma dit? Arrangeras av MedTech Magazine tillsammans med Siemens Healthcare. Lunch finns på plats.

Deltagare: Penilla Gunther , kd, riksdagsledamot och patient, Peter Blom, ambulanssjukskötare och vårdförbundet, Catharina Barkman , ordf Forum Health Policy och Elin Karlsson , kirurg och lokalfackligt aktiv i Södermanland.

__________________________________________________

14.00-14.30 Skärpta krav på att följa regler och direktiv i medicinteknikbranschen
En diskussion om de skärpta kraven på efterlevnad av regler och direktiv i medicinteknikbranschen och vad det i praktiken innebär för anmälda organ, tillverkare och patienter. Arrangeras av Medtech Magazine och Intertek.

Deltagare: Thomas Andersson , vd Intertek, Anna Lefevre Skjöldebrand , vd Swedish Medtech.

__________________________________________________

15.00 - 15.30 Öka samverkan mellan landsting och kommun

Kommun och landsting har mycket gemensamt, bland annat sina medborgare. Mycket information borde delas av olika instanser, men alla gör det fortfarande inte. Går det att öka samverkan? Hur har de gjort som lyckas samarbeta mellan instanserna? Det reder vi ut här! Arrangeras av MedTech Magazine tillsammans med Tieto Healthcare.

Deltagare: Patrik Sundström , ansvarig för ehälsa på SKL, Roland Granlund, chef Omsorg på Tieto, Carolina Wallenius , seniorrådgivare Hälso- och sjukvården.

__________________________________________________

Seminarierna är öppna för alla.

Varmt välkommen att diskutera, ifrågasätt och inspireras!

Hälsningar,

Hanna Brodda , moderator och chefredaktör för MedTech Magazine
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078