23948sdkhjf

Utvecklingskemister till APL –Kungens Kurva/ Stockholm

Är du en kemist som brinner för analysutveckling? Vill du arbeta nära kunden inom utveckling av nya läkemedel? Är du innovativ och drivs av att göra ständiga förbättringar i ett leveransflöde? Då kan det här vara tjänsten för dig!


Tjänstebeskrivning:


APLs utvecklingsavdelning stärker nu upp sitt team inom analysutveckling som ett steg i att ligga än mer i framkant inom detta område. APLs verksamhet inom utveckling av nya läkemedel bygger på uppdragsprojekt mot externa kunder. I tjänsten som utvecklingskemist förväntas du bedriva och utveckla analytisk utveckling inom APL. Du tillför laborativ och teoretisk kompetens för att utveckla APLs arbete med analysutveckling av såväl råvara som färdiga läkemedel. Dina arbetsuppgifter består av metodutveckling, tech transfer av metoder, validering, samt att skriva stabprotokoll och rapporter. I rollen arbetar du i första hand med kunder där APL anlitas för utvecklingsuppdrag, oftast kopplade till kliniska prövningar i Fas I-III. Du kommer också att arbeta med utveckling av APL:s egentillverkade läkemedel. Arbete innebär många kontakter både internt inom APL men även externt mot kunder. I din expertroll förväntas du på ett lyhört sätt vägleda i diskussioner kring analysutveckling. Vi tror att du som söker har lätt för att samarbeta med andra, är ansvarstagande och lösningsorienterad. Du brinner för att utföra och utveckla det laborativa arbetet inom analysutveckling samt att bidra i förbättringsarbetet för att effektivisera leveransflödet mot kund.


APL erbjuder heltidtjänster inom analysutveckling med placering i Kungens Kurva, Stockholm. Du erbjuds en spännande roll hos en stor aktör inom utveckling av nya läkemedel.


Kvalifikationer:


Vi söker dig som är duktig på analysutveckling inom HPLC. Du har en akademisk utbildning inom kemi eller motsvarande och har arbetat med analysutveckling under flera år. Du är erfaren inom analysutveckling så att du kan vägleda i diskussioner om metodval och utveckling av metoder samtidigt som du trivs med att arbeta laborativt. Du är skicklig på tolkning av resultat och rapportskrivning samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Har du erfarenhet med arbete inom kontraktsverksamhet är detta meriterande, likaså erfarenhet av masspektroskopi.


Vi tror att du som söker är initiativtagande, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du har ett strukturerat arbetssätt och har ett affärsmässigt perspektiv på din funktion. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Ansökan:


I denna rekrytering samarbetar APL med Dfind Science& Engineering. För mer information kontakta rekryteringskonsult Ellinor Crafoord, 073-343 4502. Ansök viawww.dfind.se senast 2014-12-21. Intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!


Organisationsbeskrivning:
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extempore-läkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling och omsätter årligen ca 1,2 mdkr. APLs 550 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige samt vid beredningsenheter i anslutning till sjukhus. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. Läs gärna mer på www.apl.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094