23948sdkhjf

Snygg teknik för bättre hörsel

Ny hörapparat har vunnit designpriset Red dot award. Hörselhjälpmedlet är som ett mellanting av chochleaimplantat och vanlig hörapparat.
Enligt företaget ska Vibrant Soundbridge passa den som av olika skäl inte kan använda vanliga hörapparater, och som inte hör så dåligt att det är aktuellt med ett så kallat cochleaimplantat. Med det nya Vibrant Soundbridge mellanöreimplantatet kan användare gå igenom magnetkameraundersökning på 1,5 Tesla utan att implantatet behöver tas bort. Därmed blir medicinska undersökningar säkrare. Det är särskilt viktigt för den yngre gruppen av implantatanvändare som kan behöva genomgå olika typer av hälsokontroller under livet.
Ljudprocessorn Samba har fått
Red Dot Award, en internationell designutmärkelse, för utformningen av olika utbytbara skal i flera färger. På så sätt kan Samba anpassas efter användarens personliga stil. Den lilla processorn är fullmatad med avancerad hörselteknik och kan anslutas till externa enheter via Bluetooth eller hörslinga. Därmed kan den anslutas till smarta telefoner, FM-mottagare och andra hörseltekniska hjälpmedel trådlöst. Processorn kan anpassa sig till olika ljudmiljöer och automatiskt spara användarens favoritinställningar. Implantatet är CE-märkt.
Funktionen i implantatet utgörs
av en vibrerande enhet som omvandlar inkommande signaler till mekaniska vibrationer och sänder dessa direkt till innerörat. Implantatets nya design möjliggör enklare hantering och större flexibilitet under operation.

Vibrant Soundbridge visade enligt pressmeddelande från Möllerström Medical upp för första gången vid International Vibrant Soundbridge & Bonebridge Symposium i Rom i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063