23948sdkhjf

Ewa Ställdal blir generaldirektör

Efter fem år på Bactiguard har nu Ewa Ställdal utsetts till generaldirektör för Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd. Forte har regeringens uppdrag att ge anslag till forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Nytt från i år är att myndigheten också har till uppgift att finansiera forskning kring vård och omsorg.
– Jag ser verkligen fram emot att bidra till Fortes fortsatta utveckling, inte minst utifrån de utökade uppdrag som regeringen beslutat om. Att kliva på en generaldirektörstjänst så nära pensionsåldern känns extra bra. Det visar att fortsatt karriär är möjlig, även efter 65 år, säger Ewa Ställdal i ett pressmeddelande från myndigheten.

Forte tillhör delvis Socialdepartementet och statssekreterare Lena Furmark gör inget för att mildra kraven på den nya rekryteringen.

– Regeringen har stora förväntningar på Forskningsrådet Forte framöver. Forte ansvarar för stora och viktiga välfärdsfrågor. Vi är mycket nöjda att idag kunna presentera Ewa Ställdal som generaldirektör för Forte. Med Ewa Ställdals breda bakgrund inom både forskning och praktik samt hennes kunskap om Forte från sin tid som ordförande kommer hon att ha en viktig roll.

Tidigare har Ställdal haft ledande befattningar inom landsting, regeringskansliet, stiftelser och Karolinska institutet. Hon har haft och innehar fortfarande flera styrelseuppdrag och uppgifter inom börsnoterade företag, branschorganisationer samt statliga myndigheter och statliga bolag. På Bactiguard började hon som omvärldsanalytiker och rådgivare till Bactiguard 2008. Efter ett par månader fick hon rollen som vice VD för företaget med uppgift att bygga upp bolagets struktur för kvalitetssystem, forskning och utveckling samt produktionsledning.

- Ewa har bidragit på många sätt till Bactiguards framgång. Bland annat är det hennes förtjänst att Bactiguard nu samverkar med flera landsting kring test och vidareutveckling av våra produkter och lösningar. Ewa har också bidragit till beslutet att jag som ägare tar hem vår produktion till Sverige. Vår nya produktionsanläggning byggs nu i Botkyrka kommun, intill Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Jag är oerhört tacksam över dessa år Ewa har arbetat här på Bactiguard, säger Bactiguards vd Christian Kinch i ett pressmedelande.

Den nya tjänsten tillträds 1 januari 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064